SC Stadskanaal loopt averij op in Sleen

stadskanaal_JPGNa twee gelijke spelen stond voor SC Stadskanaal de uitwedstrijd tegen Sleen op het programma. Yordi Saman keerde weer terug van een blessure bij de Knoalsters en startte in de basis. Waar de Knoalsters in de eerste fase van de wedstrijd nog een prima indruk maakten, lieten zij zich later van hun slechte kant zien. Hierdoor liep de formatie van Rick Slor uiteindelijk tegen haar eerste nederlaag aan: 2-1.

Genadeloos afgestraft
Als gezegd, de eerste twintig minuten waren voor de blauwhemden. Sten Vos en Saman waren een plaag voor de backs van Sleen, alleen was de eindpass steeds net niet goed genoeg. Het was wachten op de 0-1 totdat uit het niets de 1-0 op het scorebord kwam te staan door een organisatiefout bij de Knoalsters. Daarna was Stadskanaal de weg kwijt en kwam Sleen in de wedstrijd, zonder dat het echt gevaarlijk werd. Toch wisten zij voor rust wel de 2-0 te maken, door een onoplettendheid in de defensie. Een zwakke eerste helft met een gebrek aan beleving werd dus genadeloos afgestraft door Sleen.

Sten Vos wordt met rood van het gestuurd... (foto's: Stoffer Bakker)
Sten Vos wordt met rood van het gestuurd… (foto’s: Stoffer Bakker)

Aansluitingstreffer
Na rust gingen de Knoalsters op zoek naar de aansluitingstreffer. Al snel leken de kansen verkeken toen Sten Vos een onnodige tackle maakte, waarvoor hij de rode kaart kreeg gepresenteerd. Tristan Rotman en Bryan Anandakumar kwamen in het veld voor Saman en Ron Lohuis en na deze wissels kwam verdediger Jordy Geerlings in de spits te staan. Met tien man drongen de blauwhemden aan, alleen was men ongelukkig in de afwerking. Zo kopte Jordy Geerlings op de lat en schoot Mario Georgescu net naast de goal. Even later was het wel raak. Na een goede voorzet van Georgescu was het Tristan Rotman die zijn eerste competitiegoal maakte.

Door de mand
Even later maakte dezelfde Rotman zich goed vrij in de zestien, maar schoot recht in de handen van de goalie van Sleen. Daarna kreeg Denny Feiken een enorme kans uit een corner, maar zijn schot werd van dichtbij fantastisch gestopt door de keeper van Sleen. In het laatste kwartier gingen de Knoalsters alles of niets spelen waardoor ze veel ruimte weggaven. Sleen kreeg twee grote kansen om de overwinning vroegtijdig zeker te stellen, maar hun inzetten werden gepareerd door Royce Geerlings. Stadskanaal kreeg nog één kans via Mario Georgescu, maar zijn schot miste kracht en belandde in de handen van de doelman. Een zeer teleurstellend resultaat voor de blauwhemden, die vooral in de eerste helft op het gebied van inzet en passie door de mand vielen.

- Banner SC Stadskanaal

 

Tags:

  • Show Comments (0)

Je emailadres wordt niet gepubliceerd. Benodigde velden zijn gemarkeerd met *

Reactie *

  • naam *

  • email *

  • website

You May Also Like

Mussel niet ontevreden met remise

SV Mussel kijkt ondanks puntverlies met een tevreden gevoel terug op de wedstrijd tegen ...

NWVV trekt tegen HS ’88 aan het kortste eind

NWVV heeft dinsdagavond in de thuiswedstrijd tegen HS’88 te weinig gekregen. De blauw zwarten ...

Effectief Westerwolde zet Haren opzij

Was Haren op sportpark ‘De Barlage’ in Vlagtwedde misschien de iets beter voetballende ploeg, ...