GKC wint derby van Buinerveen

gkc-buinerveenNa vier nederlagen heeft GKC eindelijk weer drie punten bij kunnen schrijven. In eigen huis werd de Kanaalstreek-derby tegen Buinerveen gewonnen met 3-1, waar een grotere uitslag ook tot de mogelijkheden behoorde. Door deze overwinning pikt GKC weer aan bij de middenmoot en staat Buinerveen nog puntloos onderaan.

Gelijk op
In de beginfase van de derby ging het gelijk op, met kansen over en weer. Zo schoot Willy Kral over na een voorzet van Danny Kolp en werd een schot van Richard Wiering in de zesde minuut gekeerd door keeper Stikfort. Na 25 minuten werd de score geopend door Kolp, na een voorzet van Wiering: 1-0. Vlak daarna werd de score ook al verdubbeld door Willy Kral. De routinier benutte de rebound na een schot van Kolp. Zo’n tien minuten voor rust ontstond er nog een goede mogelijkheid voor Buinerveen, maar het schot verdween voorlangs. Drie minuten later was het wel weer raak voor de thuisploeg. Dit keer was het Kolp zelf die de 3-0 ruststand op het bord zette.

Kluts kwijt
Ook na de rust waren er voldoende kansen voor GKC om de score verder uit te bouwen. Echter werden deze door Mensinga en Kemp niet benut. Aan de andere kant was het na 70 minuten wel raak. Het was Sander Riensema die een voorzet binnen wist te frommelen en hij bracht daarmee de stand op 1-3. GKC was hierna even de kluts kwijt en in plaats van de voetballende oplossing te zoeken kozen de geel-zwarten veelal de lange bal. Wel dacht de ploeg van Erik Elling de marge weer op drie te brengen, maar een doeltreffende kopbal van Kral werd afgekeurd wegens buitenspel. Echt spannend werd het niet meer op sportpark Hoogte der Heide en ondanks meerdere kansen voor GKC bleef de stand ongewijzigd: 3-1.