TEVV maat te klein voor SVBO

TEVVTEVV heeft de ongeslagen thuisstatus moeten prijs geven tegen de nieuwe koploper in de 1e klasse F, SVBO. Alleen de eerste 20 minuten in de eerste helft en de eerste 20 minuten in de tweede helft konden de mondkers de Barger-Oostervelders bijbenen, maar verder was het voornamelijk de ploeg van SVBO-trainer Rolf Veneboer die het tempo bepaalde. Daar kwam nog bij dat SVBO in Maarten Wielens en Rean Bolk twee uitermate gevaarlijke en doeltreffende spitsen heeft. Beide spelers scoorden dan ook elk twee keer deze zondagmiddag.

Enerverend begin
Zoals aangegeven, de ploeg van TEVV-coach Hans Kamphuis deed alleen de eerste gedeelte goed mee en kwam ook op voorsprong. Jan Jaap Wever en Ayhan Bas zetten gelijk al goed druk van voren, waarna Stefan Kuper op zijn doelman Lennon Ebeltjes wilde terugspelen. Maar tot beider schrik verdween de bal in het doel, 1-0. Moet gezegd dat in het enerverende begin van dit duel SVBO-er Rene Wolbers al de lat had geraakt en TEVV-er Ayhan Bas rakelings over had gekopt.

Heft in handen
Het spel ging over en weer met een paar flinke kansen voor beide doelen, maar beide doelmannen Wim Kok en Lennon Ebeltjes, toonden zich er sterk in de één tegen één duels. Toch kwamen de bezoekers op gelijke hoogte. Rean Bolk zette Maarten Wielens vrij voor TEVV-doelman Wim Kok en dat betekende de 1-1. Een paar minuten later liet Mike Reuvers TEVV-verdediger Maikel Kroeze zijn hielen zien en diens voorzet bereikte Dylan Wessels, die de 1-2 binnen kopte bij de tweede paal. Nadat Ayhan Bas voor TEVV nog wat terug probeerde te doen nam SVBO, één van de titelfavorieten in deze competitie, het heft duidelijk in handen. Patrick Eberhard schoot eerst de 1-3 binnen en Rean Bolk maakte op slag van rust aan alle onduidelijkheid een einde door een solo fraai af te ronden, 1-4.

Aanvallende impulsen
Na de thee had TEVV-trainer wat meer aanvallende impulsen ingebracht, door Oguzhan Altun in te brengen voor verdediger Ronny Zwikker. Er kwamen in de eerste 20 minuten zeker weer wat mogelijkheden voor de geel-blauwen, maar rechterspits Altun schoot twee keer voorlangs. Even later had TEVV-spits Jan Jaap Wever de stand een draaglijker aanzien kunnen geven, maar vrij voor doelman Lennon Ebeltjes schoot de anders zo trefzekere spits, naast.

Koud kunstje
Toen was het weer de beurt aan de gasten uit Barger-Oosterveld. Rean Bolk werd in de diepte aangespeeld en de vlaggende TEVV-grensrechter Geert Nijboer werd door scheidsrechter Aalders genegeerd. Het was toen een koud kunstje voor de nummer 9 van SVBO om zijn tweede goal te scoren: 1-5. De bezoekers lieten de teugels een beetje vieren en TEVV-spits Jan Jaap Wever kreeg weer een goede mogelijkheid om te scoren, maar weer verdween de bal net naast het doel. SVBO speelde de wedstrijd free-wheelend uit en mocht in blessuretijd zelfs het half–dozijn vol maken toen Maarten Wielens een penalty benutte; 1-6.

Tags:

  • Show Comments (0)

Je emailadres wordt niet gepubliceerd. Benodigde velden zijn gemarkeerd met *

Reactie *

  • naam *

  • email *

  • website

You May Also Like

Buinen in tweede helft langs JVV

Buinen kwam wat later op gang tegen JVV, maar maakte in de tweede helft ...

Gieterveen onnodig ten onder tegen BATO

Gieterveen moest er na zeventien (!) thuisoverwinningen op rij tegen BATO aan geloven: de ...

Kwetsbaar SJS verliest bij Corenos

SJS heeft op bezoek bij Corenos dure punten laten liggen. Door de nederlaag in ...