Onstwedder Boys krijgt deksel op de neus

OnstweddeDe wedstrijd tussen Onstwedder Boys en SC Scheemda is zaterdagmiddag geëindigd in een 2-2 gelijkspel. Voor de bezoekers betekende dit resultaat het eerste punt in de competitie. De oranjehemden leken op weg om na twee wedstrijden weer te gaan winnen, maar een late strafschop gooide roet in het eten.

Veel strijd, weinig kansen
Scheemda begon goed aan de wedstrijd en zette direct druk. Toch was de eerste kans van de wedstrijd voor Onstwedder Boys. Een schot van Harm Jan Wilzing ging net voorlangs. Aan de andere kant won Jeroen Engelage een duel met Nanne Huiges en uit kansrijke positie schoot ook hij naast. Na twintig minuten zag Peter Orsel een volley over het doel van keeper Rik Elzer verdwijnen. In de eerste helft was Onstwedder Boys verder alleen nog gevaarlijk via twee corners. Eerst werd een hoekschop van Peter Orsel door Gerko Scheper over gekopt, kort daarna was het opnieuw Orsel die een hoekschop mocht enem, maar deze keer kopte Scheper de bal hard tegen de lat.

Onstwedder Boys incasseerde een late gelijkmaker... (foto's: Bé Sterenborg)
Onstwedder Boys incasseerde een late gelijkmaker… (foto’s: Bé Sterenborg)

Slordige Boys
In de tweede helft kwam het eerste gevaar van de kant van Scheemda. Brian Drevel zag zijn inzet via een been van één van de Onstwedder spelers net naast het doel gaan. Na tien minuten spelen kwam Scheemda toch op voorsprong. Een aanval werd door Jarik Bleeker van dichtbij doeltreffend afgerond. Onstwedder Boys drong daarna aan, maar was erg onnauwkeurig in de opbouw én afronding. Rutgert Tipker schoot na een uur spelen tegen de paal en even later schoot Taco Koudstaal van dichtbij over.

Doelpuntrijke slotfase
Tien minuten voor tijd kwam Onstwedder Boys op gelijke hoogte. Een voorzet van de ingevallen Jelle de Vries viel voor de voeten van Harm Jan Wilzing, die de keeper van Scheemda in de verre hoek wist te passeren: 1 – 1. Vijf minuten later was het routinier Jan Huls, die eveneens net binnen de lijnen was gebracht, die in het strafschopgebied alert reageerde en de 2 -1 aantekende. In de laatste minuut van de wedstrijd kreeg Scheemda een strafschop, wanneer Nick Wagenaar binnen de 16-meter zijn tegenstander onderuit haalt. Scheidsrechter Nijboer kon niets anders doen dan de bal op de stip leggen. Yorick Wessels schoot vervolgens de bal onhoudbaar achter keeper Rein Koudstaal, waardoor de eindstand op het scorebord kwam.