Nieuw Buinen in zwaar weer

Nieuw BuinenNa de desastreus verlopen wedstrijd in Heerenveen vorige week, die geflatteerd met 4-0 werd verloren, stond vandaag de wedstrijd op het progamma tegen rode lantaarn-drager Hoogezand. Om een beetje uit de onderste regionen te komen was het eigenlijk noodzakelijk de drie punten in eigen huis te houden tegen de nog puntloze rood-zwarten. Het liep volledig anders dan verwacht: een 3-4 nederlaag was het deel voor Nieuw Buinen.

Forse achterstand
Trainer Eric Lippold kon geen beroep doen op de geschorste Wessel Koomans en Samad Faraouni, maar ondanks dat gegeven begon Nieuw-Buinen voortvarend aan de wedstrijd. Na tien minuten kreeg Ahmed Ndayisaba de eerste grote kans maar zijn bal ging net voorlangs. Hoogezand kwam heel verrassend op een 0-1 voorsprong in de 18e minuut. Na een half uur spelen werd het leed van Nieuw-Buinen nog meer vergroot en net als bij de eerste treffer zat er een luchtje van buitenspel aan de goal. Tot overmaat van ramp werd het zes minuten voor rust zelfs 0-3. Bij de gastheren ontbrak het aan scherpte en inzet en Hoogezand werd teveel ruimte gegeven.

Aansluiting
In de rust verlieten Robert Tieks en Niek van der Woude het veld en namen Jordy Oost en Nick Berends hun plaatsen in. Dit sorteerde geen effect, want vlak na rust werd het door een onoplettendheid in de defensie ook nog eens 0-4. Een paar minuten later verkleinde Nick Berends de achterstand tot 1-4 en Nieuw-Buinen kreeg weer een beetje hoop, toen Thijs Hateboer de stand na een uur spelen op 2-4 bracht. Hoogezand was duidelijk de regie over de wedstrijd kwijt en werd totaal overklast. Mark Schreuder kwam in het veld voor Ahmed Ndayisaba. De invaller was door zijn snelheid bijna niet af te stoppen door de verdediging van de bezoekers.

Twee keer rood
Na 78 minuten was het Tom Meijers die met een prachtige kopbal de 3-4 aantekende. Hoogezand voetbalde eigenlijk niet meer en greep iedere mogelijkheid aan om de wedstrijd te vertragen. Nieuw-Buinen was in de slotfase van de wedstrijd een aantal keer dichtbij de gelijkmaker maar ondanks een groot veldoverwicht en een overtalsituatie (Hoogezand zag twee spelers weggestuurd worden) lukte het de oranjehemden niet de gelijkmaker tegen de touwen te werken. Na deze (derde) nederlaag in het nog jonge seizoen vindt Nieuw Buinen zichzelf terug op de twaalfde plaats: alle hens aan dek!

Tags:

  • Show Comments (0)

Je emailadres wordt niet gepubliceerd. Benodigde velden zijn gemarkeerd met *

Reactie *

  • naam *

  • email *

  • website

You May Also Like

Nieuw Buinen sleept punt uit het vuur

Nieuw-Buinen heeft op het eigen sportpark met 0-0 gelijk gespeeld tegen Frisia 1883 uit ...

Onstwedder Boys verliest van effectiever HS ’88

Onstwedder Boys had voldoende kansen op een resultaat tegen HS '88, maar de ploeg ...

Energieloos Gasselternijveen opnieuw onderuit tegen EHS ’85

Gasselternijveen verloor voor de tweede keer dit seizoen van EHS '85, de bezoekers gingen ...