Buinen verrast Gasselternijveen in eigen huis

G-BOp basis van dit seizoen kan het niet direct een verrassing genoemd worden, maar de zege van Buinen in de uitwedstrijd tegen Gasselternijveen was vorig seizoen niet voor mogelijk gehouden. De thuisploeg is ver weggezakt en wanneer de selectie komende zomer geen ingrijpende facelift ondergaat, dan zullen de roodhemden de komende jaren niet verder komen dan hopen op overwinningen tegen ploegen die in de kelder van de vijfde klasse spelen.

Good old Roelof Fransen
Zonder de prestatie van Buinen tekort te doen: te vaak wordt er in Gasselternijveen gesproken over goed positiespel, overwicht en gemiste kansen. In de voetbalsport draait het om het maken van doelpunten en daar hebben de Nieveensters te veel moeite mee. Zo ook tegen Buinen. Na een aantal kansen voor de thuisploeg was het good old Roelof Fransen die raak kopte. Fransen is inmiddels 49 (!) jaar, maar bleek dus nog steeds van waarde voor zijn team. 

Extra aanvaller
In de tweede helft bracht Gasselternijveen-trainer Roeland Deuring een extra spits, wat voor nog meer druk op de goal van Buinen zorgde. De geel-zwarten beperkten zich tot het plaatsen van een aantal gevaarlijke counters. Vooral Marcel Vedder kreeg in deze situatie twee mooie kansen. Een kwartier voor het einde van de wedstrijd bracht Michael van Gilsbeek de ploegen in evenwicht: strafschoppen leveren nog wel goals op op sportpark ‘De Hunze’. Toch gingen de bezoekers met de punten aan de haal: een vrije trap van Ruurd Spreen werd slecht verwerkt door goalie Stegers, waarna het voor Arno Huizing een koud kunstje was om de 1-2 binnen te tikken. Voor Buinen een mooie overwinning omdat men nu zeker is van het feit dat Buinerveen onder hen eindigt. 

GNV-Buinen

 

Tags:

  • Show Comments (0)

Je emailadres wordt niet gepubliceerd. Benodigde velden zijn gemarkeerd met *

Reactie *

  • naam *

  • email *

  • website

You May Also Like

Valthermond wint ook van koploper FC Assen

Voorlopig staat er in 2017 nog geen maat op Valthermond. Vier keer traden de ...

Stadskanaal beloften verpulveren FC Ter Apel ’96

Gisteravond stond op Sportpark “Het Pagedal” een wedstrijd in de Tweenul/JAKO beloftencompetitie op het programma, ...

Gieterveen haakt af na nederlaag tegen Heiligerlee

Gieterveen moest na de ruime nederlaag tegen MOVV ook een nederlaag slikken tegen Heiligerlee.