HOC kan één helft meekomen tegen Protos

HOCIn de eerste knock-out ronde van de KNVB-beker wachtte vijfdeklasser HOC een mooie uitdaging: een uitwedstrijd tegen derdeklasser Protos. Volgens trainer Spiegelaar had zijn ploeg niets te verliezen en speelde men vrijuit: “Succes in de competitie weegt uiteraard zwaarder voor ons, maar een stuntje tegen een hoger spelende tegenstander is altijd welkom!” In het begin van de wedstrijd leek een stunt in de lucht te hangen, maar na rust drukte de thuisploeg het klasseverschil in doelpunten uit: 6-2.

Voortvarende start
HOC begon goed aan de wedstrijd en liet de eerste twintig minuten zien over een goede ploeg te beschikken. Na zes minuten werd de score geopend door HOC. Na een schitterende voorzet van de sterk spelende Gerben Beek werd hij op fraaie wijze ingekopt door Luca Klaar. Protos probeerde het met de lange bal en creëerde na een half uur een veldoverwicht, zonder tot echte kansen te komen. Sterker, de beste kans was voor Richard Wiggers die met lob bijna scoorde, maar Roy Mittendorff bracht redding op de doellijn.

Protos bovenliggend
Na rust was het Protos dat het spel bepaalde en de thuisploeg kwam dan ook binnen tien minuten spelen op 1-1 door een treffer van Stef Smits. Amper tien minuten later was het de leidsman die Protos op het goede pad zette door vrij makkelijk een vrije bal te geven op het randje van het strafschopgebied. De eerste inzet werd door doelman Wessels nog gekeerd, maar de rebound van Bram Mittendorff was de goalie te machtig. Een tweede benutte vrije trap kort na de 2-1 zorgde vervolgens voor een grotere afstand: Roy Soppe haalde trefzeker uit.

Beslissing
Dit was toch een tikje voor HOC, dat het geloof leek te verliezen. Dit uitte zich in het wat gemakzuchtiger verdedigen, wat resulteerde in de 4-1 van Ronald Jipping. Op dat moment speelde de ploeg uit Steenwijksmoer met tien speler, want het had Joost Meijerink met rood zien vertrekken. Protos leek het ook wel te geloven, waardoor HOC nog één keer doel kon treffen: Sander Zikken was de maker van de treffer. De plaats van Protos in de volgende bekerronde kwam echter geen moment in gevaar, en in de slotminuten zorgden Robin Soppe en Ronald Jipping voor de 6-2 eindstand.

Tags:

  • Show Comments (0)

Je emailadres wordt niet gepubliceerd. Benodigde velden zijn gemarkeerd met *

Reactie *

  • naam *

  • email *

  • website

You May Also Like

Gasselternijveen op weg naar vliegende start

Voor aanvang aan dit seizoen speelde Gasselternijveen een wedstrijd tegen het RTL-Sterrenteam. In de ...

Stefan van der Veen in vorm bij Gieterveen

Gieterveen heeft op bezoek in Beerta haar ongeslagen status weten te behouden. In de ...

Eenvoudige winst voor Westerwolde

In de afgelopen zondag op sportpark De Barlage in Vlagtwedde gespeelde wedstrijd had Westerwolde ...