Gieten brengt Stadskanaal ten val

gieten-sknGieten heeft donderdagavond onder toeziend oog van ruim 300 toeschouwers een huzarenstukje uitgehaald door de ongeslagen koploper Stadskanaal in een spannende en sportieve wedstrijd te verslaan. Na een eerste helft, waarin de bezoekers de bovenliggende partij waren, stond er 1-0 op het bord. Dit door een treffer van Florian van der Heyde kort voor rust. In de tweede helft waren ploegen meer in balans en wist Gieten opnieuw te scoren: 2-0.

Wedstrijd vol belangen
Op voorhand zou het Gieten-kamp tekenen voor een punt, aangezien de voorsprong op naaste concurrent Ter Apel dan vier punten zou zijn, met nog vier wedstrijden te spelen. Deze voorsprong is heilig, aangezien de tweede plaats in de eindstand ook recht geeft op directe promotie. Ook zou Gieten tekenen omdat men een handvol basisklanten op de absentielijst had staan. Voor Stadskanaal speelden er andere belangen. Bij winst zouden de Knoalsters zeker zijn van promotie, waarna ze komende zondag het karwei (kampioen worden) zouden kunnen afronden in de derby tegen Alteveer. Het moment om cadeautjes aan de Gieter ‘heertjes’ te geven was het dus allerminst.

Bovenliggende partij
In de eerste helft was Stadskanaal de bovenliggende partij. De Knoalsters zijn speltechnisch beter dan Gieten, maar de rood-witten stelden daar veel strijd en inzet tegen over. Het eerste gevaarlijke moment van de wedstrijd was in de zesde minuut toen Denny Feiken de bal vanaf rechts indraaide richting de bovenhoek van het doel. Voor de zekerheid tikte doelman Jeffrey Tappel de bal over de achterlijn. Een minuut later was Gieten voor het eerst gevaarlijk toen Bas Alting een mooie dieptepass gaf op de snelle Florian van der Heyde. In plaats van direct op doel te schieten probeerde Van der Heyde eerst zijn tegenstander uit te kappen, wat helaas mislukte.

Ongekende werklust
In de loop van de eerste helft kregen de gasten steeds meer een veldoverwicht. Dat leidde tot een reeks kansjes, zonder dat Tappel echt hoefde in te grijpen. Enkele keren werd hij op de doellijn geholpen door zijn als leeuwen vechtende verdedigers. Vandaag was voor niemand bij Gieten een stap teveel: ieder vocht voor wat hij waard was. Ondanks de ongekende werklust van de gastheren hing een doelpunt voor Stadskanaal hing in de lucht. Maar ondanks dat het doelpunt voor Stadskanaal in de lucht hing, was het Gieten dat op voorsprong kwam: Van der Heyde werd kort voor rust in de diepte aangespeeld en hij gaf doelman Royce Geerlings met een schuiver het nakijken: 1-0, wat tevens de ruststand was.

Vermakelijk schouwspel
In de eerste fase van de tweede helft was het veldoverwicht van de koploper zo goed als verdwenen, en men kon ook niet gevaarlijk doorkomen richting de goal. Dat lag niet aan de sterk invallende Sten Vos, die bal een aantal keren gevaarlijk voor het doel bracht. Zijn collega-aanvallers bleken echter niet scherp. Ook Gieten kon niet echt gevaarlijk worden, op één moment na: Geir Lutjes kon na vijf minuten spelen een piekfijne voorzet van Bas Alting tegen de touwen koppen, maar de topschutter faalde. Door de belangen van de wedstrijd zetten beide ploegen hun beste beentje voor, waardoor het een vermakelijk schouwspel werd. 

Beslissing
In de slotfase nam de spanning toe: zou Stadskanaal kunnen scoren en de voorsprong op nummer drie Ter Apel kunnen vergroten tot twaalf, met nog vier wedstrijden te spelen? Geir Lutjes was de man die antwoord gaf op deze vraag: hij maakte met nog vijf minuten op de klok de voor Gieten bevrijdende 2-0. Deze keer wist Lutjes het voorbereidende werk van Bas Alting wel op waarde te schatten. Met de overwinning komt voor Gieten een clubrecord van 20 ongeslagen wedstrijden serieus in beeld. Iets wat overigens bijzaak is, gezien de aanstaande promotie. Voor Stadskanaal is het uitje naar Gieten een vervelend oponthoud gebleken op weg naar promotie én kampioenschap. Of zouden wonderen toch plaatsvinden in de Kanaalstreek?

Woortman                                   banner_cafede2

Tags:

  • Show Comments (0)

Je emailadres wordt niet gepubliceerd. Benodigde velden zijn gemarkeerd met *

Reactie *

  • naam *

  • email *

  • website

You May Also Like

Nieuw Buinen verslaat concurrent Hoogeveen

In een kwalitatief uitermate teleurstellende wedstrijd heeft Nieuw Buinen een zeer waardevolle overwinning behaald ...

Beloften Titan onderuit tegen Twedo

Dinsdagavond maakte Titan haar debuut met een elftal van spelers jonger dan 21 jaar. ...

Borger krijgt loon naar werken tegen SVBO

Borger pakte zo vlak voor de winterstop toch nog een punt en kreeg daarmee ...