Westerwolde boekt degelijke zege op BATO

westerwoldeOp een in nevelen gehuld sportpark De Barlage in Vlagtwedde boekte Westerwolde vanmiddag een regelmatige en degelijke overwinning op BATO uit Winschoten. Voorafgaande aan de wedstrijd werd er een minuut stilte in acht genomen voor Jan Wilts; hij overleed vorige week zondag op 67-jarige leeftijd. De heer Wilts werd vrijdag jl. gecremeerd. Ook speelden alle seniorenteams van Westerwolde vandaag met rouwbanden. BATO kwam er op het snelle kunstgrasveld niet aan te pas en derhalve stond er aan het eind van de wedstrijd ook een mooie overwinning voor Westerwolde op het scorebord: 4 – 1.

Simpele wijze
In de eerste helft was Westerwolde duidelijk de bovenliggende partij. Daar waar het ook wel vier- of vijf-nul had kunnen zijn, bleef de teller echter op twee steken. Martin Smit was de gevierde man bij Westerwolde. Hij wist op vrij simpele wijze twee keer te scoren. Echte kansen voor BATO stonden daar niet tegenover. Of het kan zijn dat de schrijver van dit wedstrijdverslag niet veel meekreeg van het spel aan de overkant van het veld. Bij vlagen kon ook de keeper het doel van de tegenstander door de soms dichte mist niet goed onderscheiden. Gelukkig bleven voor scheidsrechter Janssen vanuit de middencirkel beide doelen steeds wel goed zichtbaar, zodat de wedstrijd dan ook op een goede manier vervolgd en uitgespeeld kon worden. Voor de toeschouwers was er echter deze middag door weersomstandigheden een situatie die niet bijdroeg aan het kijkgenot.

westerwolde-bato

Uiterste bovenhoek
Na de rust bracht trainer Loek Swarts van Westerwolde Roy de Jongh voor Martin Boer. En ook in deze wedstrijd pikte de spits zijn doelpuntje meteen weer mee. Vrij voor de keeper van BATO scoorde hij in de uiterste bovenhoek: 3 – 0. BATO trok hierna meer en meer het initiatief naar zich toe, hetgeen resulteerde in een fraaie tegentreffer van Nikki de Haan. Uit alle macht probeerde BATO ook de aansluitingstreffer te scoren, maar de verdediging van Westerwolde stond als een huis. Uit één van de snelle tegenaanvallen wist Merijn te Velde op sublieme wijze de goalie van BATO nogmaals te passeren, zodat Westerwolde met een mooie, degelijke 4 – 1 overwinning aan het langste eind trok.

Mooi resultaat
Door deze overwinning klom Westerwolde naar de vijfde plaats in de ranglijst. Uit acht wedstrijden werden er tot dusver twaalf punten gehaald, hetgeen voor een nieuwbakken vierdeklasser een mooi resultaat is. Na vandaag wachten er twee belangrijke uitwedstrijden. Eerst zal geprobeerd moeten worden Zuidlaarderveen aan de zegekar te binden en weer een week later wordt er gespeeld tegen het team van een oud-trainer van Westerwolde. In Meeden is dan de plaatselijke elf onder leiding van Jos de Vrieze de tegenstander.

Tags:

  • Show Comments (0)

Je emailadres wordt niet gepubliceerd. Benodigde velden zijn gemarkeerd met *

Reactie *

  • naam *

  • email *

  • website

You May Also Like

Valthermond en Zuidwolde vermaken het publiek

Afgelopen week had de gemeente Borger Odoorn in al haar wijsheid bedacht dat de ...

De Treffer ’16 maatje te klein voor Wedde

De Treffer ’16 heeft haar eerste officiële wedstrijd niet in winst om kunnen zetten. ...

Buinen in eigen huis sterker dan Gasselternijveen

Een dure misser was het. In de eerste helft probeerde Frank Pals de voetballende ...