Vijf vragen aan: Stefan van der Veen (Gieterveen)

GieterveenGieterveen won afgelopen zondag de eerste periode in 5F en heeft daarmee alvast een plaats bemachtigd in de nacompetitie. Daarnaast staan de groenhemden, niet geheel onlogisch, ook nog eens bovenaan de ranglijst en dus zijn er momenteel enkel blije gezichten te zien op sportpark “De Hoogkaamp”. Eén van de geheimen achter het huidige succes is middenvelder Stefan van der Veen. Hij scoorde tot op heden al negen keer en is daarmee clubtopscorer. In de wedstrijd tegen EEC moesten zijn teamgenoten het zonder hem doen, van der Veen was niet fit, maar desondanks werd er met 0-2 gewonnen en kon het feestje gevierd worden. 

1. Zondag was het dan zover: de eerste periodetitel is een feit. Waarom verdienen jullie deze titel?
“Omdat we één van de best spelende ploegen van deze klasse zijn. We proberen verzorgd voetbal te spelen en hebben het tot nu toe iedere wedstrijd kunnen opbrengen om veel energie in de wedstrijd te leggen, dan maak je het iedere tegenstander moeilijk. We moesten de eerste wedstrijd gelijk tegen een titelkandidaat, Weiteveense Boys uit, en die wonnen we dik verdiend met 2-3. Dit was gelijk een enorme boost voor ons zelfvertrouwen en hierna leken we ons eindelijk te realiseren dat we dit jaar echt wel eens mee zouden kunnen gaan doen voor de titel. Waar we andere jaren dan vaak op een kinderlijke wijze punten verloren tegen ploegen waarvan dat nooit zou mogen, staan we nu iedere week ons mannetje. We zijn een stuk volwassener geworden. Kijk maar naar de ranglijst, we hebben uiteindelijk 2 punten voorsprong op HOC en zij hebben die punten verspeeld tegen een club uit de onderste regionen. Dat heeft het verschil gemaakt voor deze periode en daarom hebben wij hem verdiend”.

2. Zelf was je deze middag afwezig i.v.m. ziekte. Hoe heb jij de middag beleefd?
“Heel anders dan in het veld natuurlijk. Ik heb de warming-up nog mee gedaan, omdat ik deze wedstrijd natuurlijk niet wou missen, maar ik kwam er al snel achter dat ik hooguit 10 minuten zou volhouden. Ik had de dag ervoor koorts gekregen en kampte met een keelonsteking, dus dat zou een vrij kansloze missie worden. Van de zijlijn zie je dan toch een completer beeld van de wedstrijd als dat je in het veld staat. Ik vond het geen goede wedstrijd, maar dat had ook met de omstandigheden te maken denk ik. Doordat het vrij lang 0-1 stond, was iedere uitval van EEC in de 2e helft gevaarlijk en dat maakte mijn zweterige handen toch nog steeds zweteriger. Ik leef dan enorm mee, maar probeer niet te onrustig te doen. Toen Rideon de Vries uiteindelijk de 0-2 tegen de touwen schoot zijn er wel wat opgeluchte kreten uit mijn mond gekomen. Ik heb het feest niet kunnen meemaken, maar wat ik begrepen heb was dat zeer geslaagd geweest!”

3. Naast de periode-winst staat Gieterveen ook fier bovenaan in 5F. Hoe groot acht jij de kans op promotie via het kampioenschap, dan wel via de nacompetitie?
“Kijk, het is met deze tussenstand duidelijk dat we uiteindelijk ook voor het kampioenschap willen gaan, maar je moet ook realistisch zijn en beseffen dat je ook heus nog wel eens wedstrijden zult gaan verliezen en er meer clubs zijn die het goed doen. Als we zorgen dat we elke wedstrijd de motivatie kunnen opbrengen om alles te geven, denk ik dat we een heel eind komen voor het kampioenschap, maar er zijn meer kapers op de kust zoals HOC, Weiteveen en zelfs EHS’85 sluit ik nog niet uit. We hebben nu in ieder geval een plek in de nacompetitie en het is afwachten wie je daarin treft, maar ik ben er van overtuigd dat als wij een fitte selectie hebben we van iedere degradant uit de 4e klasse een kans maken”.

4. Met 9 doelpunten ben je momenteel topscorer en heb je een behoorlijk aandeel in het huidige succes. Wat is jouw kracht? En die van Gieterveen?
“Het klinkt natuurlijk heel cliché, maar de kracht is het gehele team. Er is niet echt 1 uitblinker. We hebben, inclusief de spelers op de bank, allemaal jongens die het positiespel vrij goed beheersen voor de 5e klasse en dat samen met onze snelle voorhoede spelers creëren we altijd veel kansen. Ik ben dit seizoen vaak de gelukkige die op de goede plek staat, de meeste goals zijn dan ook intikkers hoor haha. Ik ben wel altijd een speler geweest die vanaf het middenveld veel voor de goal komt en doordat ik dit seizoen weer een plekje naar voren ben gegaan op het middenveld heb ik dus meer kansen gekregen om te scoren en dat gaat op dit moment dus vrij goed”.

5. Gieterveen wisselde van competitie-indeling met Gasselternijveen en komt nu uit in de Drentse vijfde klasse, wat jullie geen windeieren lijkt te leggen. Hoe bevalt dit?
“Ja, daar hebben we natuurlijk helemaal geen spijt van tot nu toe. In eerste instantie waren we niet eens zo enthousiast over het wisselen en waren we net zo lief in de Groningse competitie gebleven, maar ik ben blij dat we toch gewisseld zijn. Vooral door de vele derby’s die je nu speelt en het spel is wat minder fysiek in deze Drentse klasse. Bij heel veel clubs waar we nu weer tegen spelen hebben we wel bekenden, vrienden of klasgenoten zitten en daardoor merk je ook dat er meer publiek komt kijken. Tegen Eext waren er wel 200 man te kijken en dat speelt toch lekkerder dan dat er 10 mensen uit Drieborg of Beertha meekomen.
Uiteindelijk ben ik dus, naast de huidige prestatie, blij dat we weer in deze klasse zitten. Al moet ik zeggen dat het niet verkeerd is om zo nu en dan een seizoen tegen onbekende ploegen te moeten spelen, zoals vorig jaar”.

Tags:

  • Show Comments (0)

Je emailadres wordt niet gepubliceerd. Benodigde velden zijn gemarkeerd met *

Reactie *

  • naam *

  • email *

  • website

You May Also Like

“Handhaving vieren we als een promotie!”

Hoewel het verstokte supporters van Gasselternijveen nog scherp voor ogen zal staan, is het ...

Ricardo Vonk wil winnende treffers maken

In het begin van het seizoen viel er weinig te genieten voor de spelers, ...

Patrick van der Werff: “We gaan SETA weer op de kaart zetten!”

IJs en weder dienende beginnen de voetbalclubs uit de Kanaalstreek in het weekend van 24 ...