Weer geen winst voor SC Stadskanaal

stadskanaal_JPGNa drie gelijke spelen en al vijf wedstrijden zonder de volle winst, kon Stadskanaal wel weer eens drie punten gebruiken. Thuis tegen laagvlieger SVV ’04 zou dat ook geen probleem moeten zijn, maar toch stond er na 90 minuten 1-1 op het scorebord en wist Stadskanaal weer niet de winst te pakken.

Levensgrote schietkans
SVV ’04 begon goed aan de wedstrijd en Stadskanaal had in het begin wat moeite met de Schoonebekers. Een vroege corner werd door Schoonebeek net over het doel gekopt. In de 15e minuut dook doelman Royce Geerlings onder de bal door en werd de geboden kans door Denny Feiken verwerkt tot corner. Uit deze corner kopte Mark Heijnen raak: 0-1. Niet veel later kon opnieuw vanuit een corner worden ingekopt, echter ging deze inzet over de lat. Nu was het de beurt aan Stadskanaal. Sten Vos kreeg een levensgrote schietkans, maar deze ging ver naast. Even later kwam Rodney Romney goed door op rechts en gaf de bal aan Martijn van der Goot, die het net jammer genoeg niet wist te vinden. Ook kreeg Tristan Rotman nog een levensgrote kans, maar de normaal zo trefzekere spits kopte opzij in plaats van richting het doel.

Sten Vos was in vorm bij Stadskanaal, maar ook kon puntverlies niet voorkomen (Foto: Stoffer Bakker)
Sten Vos was in vorm bij Stadskanaal, maar ook kon puntverlies niet voorkomen (Foto: Stoffer Bakker)

Vos in vorm
De tweede helft kwam SVV’04 er niet meer aan te pas en kreeg Stadskanaal redelijk wat kansen. Vos was in vorm en kwam er steeds goed door aan de rechterkant. Dit leverde opnieuw een kans op voor Van der Goot die de bal naar de grond kopte en weer omhoog zag stuiteren tegen de lat. In de 60e minuut werd Van der Goot vervangen door Bryan Anandakumar. Niet veel later kon Denny Feiken z’n kwaliteiten weer laten zien vanuit een vrije trap. Deze werd  door de keeper echter uit het doel getikt. Overige kansen waren voor Rotman die een kopbal voorlangs zag gaan en vanuit een corner net naast mikte. 

Gewenste gelijkmaker
Ondertussen had trainer Rick Slor aanvallend gewisseld door Mario Georgescu en Bidjoy Ramcharan in te brengen voor de gebroeders Pascal en Erik Kok. Dit leverde uiteindelijk de gewenste gelijkmaker op nadat Rotman de bal op maat gaf aan Georgescu die feilloos binnen schoot. Na de gelijkmaker kreeg Stadskanaal geen grote kansen meer en kon SVV ’04 er nog twee keer uitkomen, maar zij vonden beide keren Geerlings op hun weg die zijn ploeg behoedde voor een nederlaag.

Lastige horde
Voor Stadskanaal is dit het vierde gelijkspel op rij en dat is niet goed voor een club met titel aspiraties. De ploeg mist op dit moment de scherpte en misschien ook wel de geblesseerde spelers Robert Oosting en Jeffrey Bakker. Laatstgenoemde is alweer in training, maar zal waarschijnlijk na de winterstop weer aansluiten. Voor Stadskanaal is te hopen dat de scherpte over twee weken terug is, dan speelt men uit bij koploper Raptim en dat zal in deze vorm een lastige horde worden.

Tags:

  • Show Comments (0)

Je emailadres wordt niet gepubliceerd. Benodigde velden zijn gemarkeerd met *

Reactie *

  • naam *

  • email *

  • website

You May Also Like

Penalty’s houden Stadskanaal en Zwartemeer in evenwicht

Voor SC Stadskanaal stond de thuiswedstrijd tegen mede-middenmoter Zwartemeer op het programma. Een belangrijke wedstrijd ...

Valthermond bindt ook Zuidwolde aan de zegekar

Valthermond zette de zegereeks voort en lijkt klaar voor de kraker tegen Stadskanaal.

Titan en Zwartemeer houden elkaar in evenwicht

Al in de eerste minuut van de ontmoeting tussen Zwartemeer en Titan opende Harm-Jan ...