Alteveer niet opgewassen tegen HFC ’15

alteveerVandaag heeft Alteveer in de uitwedstrijd tegen naaste belager HFC ’15 een 2-1 nederlaag geïncasseerd. Op een met rubber bezaaid kunstgrasveld en onder barre weersomstandigheden trokken de Hoogkerkers terecht aan het langste eind. Alteveer startte in een iets andere formatie dan normaliter. Trainer René Nijgh had HFC ’15 onlangs aan het werk gezien en had een tactische omzetting gedaan. De omzetting zette echter geen zoden aan de dijk.

Rake vrije trap
Van goed voetbal was, mede door de harde wind, namelijk geen sprake. HFC ’15 ging echter beter met de moeilijke omstandigheden om en was de bovenliggende partij. Met name met spelhervattingen werden de gastheren erg gevaarlijk. Alteveer zette daar het eerste half uur één grote kans tegenover. Ray den Boef kwam echter net te kort om een voorzet binnen te koppen. Ruim 10 minuten voor rust kwam HFC’15 verdiend op voorsprong.

Rebound benut
Alteveer beging een onnodige overtreding zo’n 25 meter van het doel van Bart Heikens. De toegekende vrije trap werd ineens binnen geschoten. Doelman Heikens stond aan de grond genageld. Nauwelijks drie minuten later stond het alweer gelijk. Alteveer bediende in één van de spaarzame uitvallen Roy de Wijk. De topscorer stuitte echter op de doelman. De rebound kwam voor de voeten van de meegelopen Ray den Boef die simpel kon binnen schuiven: 1-1.

Omstreden doelpunt
In de tweede helft eenzelfde spelbeeld: HFC ’15 kreeg weer een aantal kansen uit met name standaardsituaties. Alteveer bleek niet bij machte om De Wijk in stelling te brengen en creëerde nauwelijks iets. Halverwege de tweede helft besliste HFC ’15 de wedstrijd. In een klutssituatie verdween de bal al dan niet over de doellijn. De scheidsrechter, die overigens erg ver van de situatie stond, wees gedecideerd naar de middenstip: 2-1. Trainer Nijgh liet zijn ploeg in het laatste kwartier met vier spitsen spelen, maar ook dit leverde geen kansen of treffers op. Zo leed Alteveer dus een terechte nederlaag en is HFC’15 de koploper tot op twee punten genaderd, met één wedstrijd tegoed.

Tags:

  • Show Comments (0)

Je emailadres wordt niet gepubliceerd. Benodigde velden zijn gemarkeerd met *

Reactie *

  • naam *

  • email *

  • website

You May Also Like

Ter Apel ’96 verliest aansluiting

FC Ter Apel ’96 heeft in eigen huis twee dure punten laten liggen tegen ...

NWVV wint ruim van Mussel

NWVV kende weinig moeite met Mussel en won met ruime cijfers.

Gieterveen verliest ruim van concurrent Heiligerlee

Op een prachtige nazomermiddag verloor Gieterveen alweer haar derde wedstrijd van deze voetbaljaargang. Nu ...