Hattrick voor ‘Mandarijnen-Moesker’ tegen Helpman

TitanOp het winderige sportpark in Nieuw-Weerdinge was het Titan dat het beste voor de dag kwam en verdiend drie punten bij mocht schrijven. Helpman begon zwak aan de wedstrijd en binnen een kwartier had Harm-Jan Moesker de doelman van Helpman al twee keer gepasseerd. Toen Sonny Koops halverwege de eerste helft ook nog de 3-0 tegen de touwen werkte leek de wedstrijd vroegtijdig beslist. Titan hield de tweede helft achterin stand en de wedstrijd was definitief beslist toen Harm-Jan Moesker zijn derde van de middag maakte.

Twee instanties
De eerste echte kans voor Titan was direct raak. Harm-Jan Moesker werkte een vrije bal in twee instanties tegen de touwen. Binnen een kwartier was het weer de fysiek sterke spits die de doelman passeerde en de voorsprong van de rood-witten verdubbelde. Hierna kreeg Helpman een dot van een kans om de aansluitingstreffer te maken, maar de centrale verdediger van de gasten kopte vanaf een meter op de lat. Toen Sonny Koops even daarna wel het net wist te vinden leek de wedstrijd beslist. Nadat Koops in dezelfde aanval al de paal had geraakt kwam de bal wederom bij de controleur en ditmaal was het wel raak: 3-0.

Fysieke speelstijl
In de tweede helft ging Helpman meer risico nemen om zo snel mogelijk een doelpunt te maken. Dit leverde ruimtes op voor de voorhoede van Titan, maar het leverde niet direct doelrijpe kansen op. Intussen liepen de gemoederen bij vlagen hoog op. Helpman begon zich te irriteren aan de fysieke speelstijl die de rood-witten hanteerden. Het leverde in de zestigste minuut een opstootje op met twee gele kaarten tot gevolg. Titan bleef hierna gevaarlijk in de counter en nadat Raymond Duitscher en Willem Prins de lat vonden was het wederom Moesker die wel het net wist te vinden. Door het derde doelpunt van Moesker kwam er aan alle twijfel,voor zover die er nog was, een eind voor de rode lantaarndrager.

Mandarijnen-Moesker
Of het aan de mandarijnen lag die Harm-Jan Moesker voor de wedstrijd uitdeelde in de kleedkamer is niet duidelijk, maar het is in ieder geval een belangrijke overwinning voor Titan met een hoofdrol voor Mandarijnen-Moesker. Hierdoor is Titan de rode lantaarn weer kwijt en houdt het aansluiting met de brede middenmoot. Volgende week gaat Titan op bezoek bij de huidige nummer drie, vv Roden.