Pekelder Boys verrast koploper

pekelder-boys1Op voorhand was duidelijk dat de meest scorende ploeg en koploper Nieuw Roden een lastige kluif zou worden voor de Pekelders. Maar niets bleek minder waar, want de ploeg uit Nieuw Roden had geen antwoord op het fysieke spel van Pekelder Boys, waardoor de rood-witten bovenaan staan in de stand van de tweede periode. Bovendien wordt in de algemene stand aan een indrukwekkende inhaalrace gewerkt. Pekelder Boys had niks te verliezen en speelde vanaf het begin voor de winst. De tegenstander werd geen ruimte geboden en de beste kansen waren voor de thuisploeg.

Op slag van rust
Martin Schreuder had de score kunnen openen, maar zijn schot miste de juiste richting. Nieuw Roden werd voor rust geen enkele keer gevaarlijk. Maar ook Pekelder Boys kwam niet tot hele grote kansen, ondanks dat de ploeg de betere was. Een kopbal van Ronnie Meijer in de handen van de doelman was eigenlijk het enige wapenfeit. Toch viel de 1-0 op slag van rust. Een schot van Ivanildo Eind in de korte hoek werd door de doelman losgelaten waardoor Ricardo Vonk de score kon openen en de ruststand kon aantekenen.

Teamgeest
In de tweede helft werden er een paar wijzigingen doorgevoerd bij de bezoekers en had Pekelder Boys het in het eerste kwartier wat lastiger. Toch was ook in deze fase de beste kans voor Pekelder Boys. Ivanildo Eind had de 2-0 op de schoen, maar zijn schot werd net op tijd geblokt waardoor een ruimere marge uit bleef. Nieuw Roden kreeg over de hele wedstrijd slechts twee kansen, want verder dan een schot voorlangs en een kopbal op de lat kwamen de gasten niet. Op basis van inzet en teamgeest won de ploeg van Hiske de Vries vandaag dik verdiend.

Tags:

  • Show Comments (0)

Je emailadres wordt niet gepubliceerd. Benodigde velden zijn gemarkeerd met *

Reactie *

  • naam *

  • email *

  • website

You May Also Like

Valthermond wint ook van koploper FC Assen

Voorlopig staat er in 2017 nog geen maat op Valthermond. Vier keer traden de ...

SJS komt goed weg tegen SIOS

Na goals van Peter Orsel en Kay Rijkens zat SJS tegen concurrent SIOS op ...