Stadskanaal en LTC spelen gelijk in boeiend bekerduel

Stadskanaal en LTC hielden elkaar in een vermakelijk en doelpuntrijk bekerduel in evenwicht.

Foto Stoffer Bakker, Rowin Schuiling scoort de 3-2 voor Stadskanaal.

Stadskanaal en LTC hebben in een boeiend bekerduel met 3-3 gelijkgespeeld. LTC kwam in de eerste helft op een 0-2 voorsprong, maar de Knoalsters knokten zich knap terug en namen zelfs een voorsprong. Maar ook die hield niet stand, de Assenaren wisten ook langszij te komen en zo bleef de wedstrijd uiteindelijk in evenwicht.

In de beginfase van de wedstrijd leek het er nog niet op dat LTC op een 0-2 voorsprong zou komen, want de beste mogelijkheden waren voor de thuisploeg. De zondag tweedeklasser kreeg een aantal grote kansen in de openingsfase van de wedstrijd, maar verzuimde om de trekker over te halen. De gemiste kansen kwamen Stadskanaal in het verloop van de eerste helft duur te staan, de Assenaren scoorden namelijk wel. In een kort tijdsbestek van enkele minuten scoorden Stefan Kuntz en Romano Djababoe voor LTC: 0-2. Toch deed Stadskanaal vlak voor rust nog wat terug via Lorenzo Kapel, waardoor de Knoalsters met enig perspectief de kleedkamers opzochten.

Veerkrachtig Stadskanaal

Dat bleek ook wel na de theepauze, want opnieuw kwam Stadskanaal goed uit de startblokken. Via Maik Tolner kwam de thuisploeg snel langszij en niet veel later stonden de blauwwitten zelfs op voorsprong. Rowin Schuiling schoof de bal binnen en bracht zijn ploeg aan de leiding: 3-2. Maar ook LTC beschikte over enige veerkracht en geraakte halverwege de tweede helft langszij via Marc Heerings. Ondanks een aantal mogelijkheden aan beide zijden werd er niet meer gescoord en eindigde het eerste bekertreffen in deze poule tussen Stadskanaal en LTC in 3-3.

Foto’s Stoffer Bakker: Stadskanaal – LTC