Jordy Geerlings wil weer tegen Musselkanaal spelen

SC Stadskanaal“Ja, in het veld kan ik nog wel eens een kort lontje hebben.” Wanneer we Jordy Geerlings vragen naar zijn strafblad als voetballer, weet hij heel goed waar we op doelen. De verklaring die de verdediger van SC Stadskanaal is vrij voorspelbaar: “Ik kan zo vreselijk slecht tegen mijn verlies!” Wat dat betreft maakt de mandekker een heerlijk seizoen door, want zijn ploeg verloor dit seizoen nog geen enkele wedstrijd. Komende zaterdag wacht de aanstaande kampioen een kans om de reeks te verlengen: de Kanaalstreek-derby tegen Alteveer.

Verrader
Een uitdaging die Geerlings samen met zijn broertje Royce aan gaat: “Samen met Royce in één team spelen vind ik erg leuk. Over het algemeen hebben we veel lol wanneer we samen in het veld staan. Toch hebben we wel een heel verschillend karakter.” Dat kwam volgens de 27-jarige verdediger eerder dit seizoen wel heel duidelijk naar voren: “In het geniep deelde ik een ‘tikkie’ uit aan een tegenstander. Royce zag het en wilde me verraden bij de scheidsrechter. Gelukkig heeft hij dat toch niet gedaan, hahaha!”

Bier drinken bij SPW
Geerlings, wiens vader verzorger is bij het team waarin de gebroeders spelen, speelde enkele jaren geleden voor een andere club uit Stadskanaal: “Dat klopt. Veel vrienden van mij speelden bij SPW, waarop ik de overstap gemaakt heb. De ambitie was er echter iets minder, waardoor ik na twee seizoenen weer terugkeerde naar SC Stadskanaal, dat toen weer promoveerde naar de derde klasse.” Volgens de in Drouwenermond woonachtige Geerlings is SPW een fijne club: Ik heb het er goed naar mijn zin gehad en kom er nog regelmatig voor een potje voetbal. En een potje bier.”

Jordy Geerlings en Robbert Pals (r) peppen elkaar op...
Jordy Geerlings en Robbert Pals (r) peppen elkaar op…

Doelstellingen
Wanneer we vragen naar het huidige seizoen is de hovenier van de firma E. Lokken kan hij niet ontkennen dat het voor hem en zijn ploeggenoten wel eens lastig is dat het aan echte tegenstand ontbreekt: “We hebben simpelweg weinig te doen. Maar dat is misschien wel lastiger, want je moet wel iedere wedstrijd gemotiveerd én geconcentreerd zijn.” En om dan wel het maximale uit jezelf te halen, hebben Geerlings en de andere ‘Knoalsters’ zichzelf een drietal doelen gesteld: “We willen geen puntverlies meer lijden, zo snel mogelijk de grens van honderd doelpunten halen én het aantal tegendoelpunten mag niet meer dan negen zijn!”

Zes punten tegen ‘de groenen’
En dat laatste houdt in dat er nog maar één tegendoelpunt geïncasseerd mag worden. En met wedstrijden tegen Gieten (tweede) en Ter Apel ’96 (derde) lijken de blauwhemden zichzelf een fikse druk op te leggen. Maar druk is iets wat Geerlings graag voelt: “Ik vind het ook heerlijk wanneer het publiek mij probeert te jennen. Ik kijk dan ook enorm uit naar volgend seizoen, want dan staat de derby tegen ‘de groenen’ uit Musselkanaal weer op het programma. Ik denk namelijk niet dat zij gaan promoveren. En dat zou mooi zijn, want dan zijn wij volgend seizoen verzekerd van minimaal zes punten!”

banner_cafede2

Tags:

  • Show Comments (0)

Je emailadres wordt niet gepubliceerd. Benodigde velden zijn gemarkeerd met *

Reactie *

  • naam *

  • email *

  • website

You May Also Like

Harris Huizingh: “Schlimbach als verdediger was een gouden greep!”

Vini, vidi vici: “Ik kwam, ik zag en ik overwon”, sprak Ceasar ooit. Na ...

Lange absentie dreigt voor Robert Oosting

Al vanaf januari was het er bij Stadskanaal-speler Robert Oosting: een pijnlijke linkerknie. Een ...

Terug in de tijd: Anne Sybesma is altijd met sport bezig

Anne Sybesma is een van de routiniers van Nieuw Buinen en is altijd met ...