GKC-spits Robbert Mensinga wil niet meer geprikkeld worden

gkcDe eerste wedstrijd onder leiding van trainer Emiel Jansen kende voor aanvaller Robbert Mensinga een vervelend begin. Want de clubtopscorer, die op dat moment op zeven treffers stond, moest genoegen nemen met een plaats op de reservebank. Tot veler verbazing, want Mensinga is een normaal gesproken basisspeler. Over de reden sprak de aanvaller na de wedstrijd met zijn trainer: “Het was bedoeld om mij te prikkelen en op scherp te zetten. Dat is hem gelukt, maar verder wil ik het er niet meer over hebben, want volgens mij heb ik laten zien in de basisopstelling te horen!”

Onvervalste hattrick
Wat heet! In de 45 minuten die de oud-speler van Nieuw Buinen en TEVV speelde maakte hij een onvervalste hattrick, waarmee hij voor een groot deel verantwoordelijk was voor de 7-1 zege op buurman Buinen: “Na zo’n teleurstelling ga je wel met een bepaalde emotie het veld in. Dat ik de frustratie om heb gezet in prestaties gaf me wel een fantastisch gevoel.” En dat begon al bij  de eerste treffer, want die was volgens de 23-jarige Mensinga zijn mooiste van de middag, vooral omdat er techniek werd gevraagd: “Vaak willen aanvallers keihard op doel schieten, maar deze voorzet werd aangeraakt en kreeg een rare stuit mee. Ik moest hem dus met de binnenkant van de voet nemen.” Om hier tevreden aan toe te voegen dat de bal mooi in het bovenhoekje belandde.

Slepende blessure
Door de hattrick tegen Buinen staat Mensinga, die in het dagelijks leven werkzaam is bij Witec Fijnmechanische Techniek in Ter Apel, op tien goals. Dubbele cijfers dus voor de man die op 8-jarige leeftijd werd opgepikt door FC Emmen. Na een verblijf van enkele jaren bij de Emmenaren keerde de spits terug op het oude nest in Nieuw Buinen: “Daar heb ik zowel in het eerste als tweede elftal gespeeld, waarna ik in 2012 de stap naar TEVV maakte. De jaren in Tweede Exloërmond waren prachtig, met onder andere een kampioenschap in de derde klasse.” Het seizoen daarna was voor Mensinga één lang dieptepunt, vanwege een slepende heupblessure. Deze deed hem besluiten een aantal stappen terug te zetten.

Robbert Mensinga, in het oranje van Nieuw Buinen...
Robbert Mensinga, in het oranje van Nieuw Buinen…

Plezier terug
“Ik meldde me weer aan bij Nieuw Buinen en ben daar met vrienden in het tweede elftal gaan spelen. Om weer wat spelritme op te doen, maar vooral om het plezier in het spelletje terug te krijgen.” Dat lukte, waar de in Nieuw Buinen woonachtige duivenmelker samen met ploeggenoten Joey Spiegelaar en Gert Sterken de stap naar vijfdeklasser GKC maakte: “Hier neemt het plezier in het spelletje per week toe! We spelen dan wel in de vijfde klasse, maar dat mag de pret niet drukken.” Toch kende de ploeg uit Gasselte een heel vervelende eerste seizoenshelft, die resulteerde in het vertrek van trainer Erik Elling, slechts enkele maanden na diens aantreden.

Lastige periode
Uiteraard vragen we Mensinga naar deze periode en het besluit om op zoek te gaan naar een nieuwe trainer: “Of deze beslissing juist was, moet in de komende maanden blijken. Het is aan ons als spelers om te laten zien wat wij in onze mars hebben. Wanneer de resultaten en het spel beter worden onder leiding van Jansen, dan is het een goede beslissing geweest.” Daarmee komen we te spreken over de man die Mensinga zondag naar de dug-out verwees, zonder rekening te houden met de doelpuntenproductie van de aanvaller én de band die de heren uit het recente verleden hebben. Want Mensinga en trainer Jansen speelden samen in het oranje-wit van Nieuw Buinen.

Revanche
“Klopt! Wij kennen elkaar. Hij is in mijn ogen een erg fanatieke trainer en dat zie ik persoonlijk wel graag. Natuurlijk is hij een jonge trainer, want er zijn meerdere spelers die ouder zijn dan Emiel, maar daar gaan we als groep goed mee om. Het is erg mooi dat de club hem de kans heeft gegeven om als hoofdtrainer aan de slag te gaan.” En dat in een competitie met de nodige Kanaalstreek-derby’s. Want nadat de geel-zwarten vorig weekend tegen Buinen aantraden, wacht zondag de ontmoeting met streekgenoot én titelkandidaat Gieterveen. Mensinga geeft desgevraagd aan dat hij vertrouwen heeft in een goede afloop: “Ik kijk er naar uit! We hebben de vorige ontmoeting tegen hun met 0-3 verloren, dus we hebben wat recht te zetten. We hebben in de beker laten zien dat we van ze kunnen winnen, dus waarom niet nog een keer?”

Tags:

  • Show Comments (0)

Je emailadres wordt niet gepubliceerd. Benodigde velden zijn gemarkeerd met *

Reactie *

  • naam *

  • email *

  • website

You May Also Like

Lars Baas: “Wàt een feest was dit, zeg!”

Lars Baas keerde na een periode van anderhalf seizoen FC Emmen terug bij de ...

Björn Banus: “Plek bij de eerste zes moet haalbaar zijn voor Musselkanaal.”

Bjorn Banus hoopt zich zo snel mogelijk veilig te spelen met Musselkanaal en denkt ...