SV Mussel zet Meedhuizen opzij

Mussel.jpgWanneer je als SV Mussel zijnde voor het eerst in je bestaan acteert op vijfde klasse niveau in het amateurvoetbal, weet je dat je tegenstanders gaat treffen waar je nog nooit van hebt gehoord. Je komt in plaatsjes of gehuchtjes terecht die je alleen ziet wanneer je op een mooie zomerse zondagmiddag besluit om met het hele een dagje weg te gaan en eens een alternatieve route te rijden, waardoor je erachter komt dat er boven de A7 toch meer is dan alleen een paar weilanden met koeien. Niet dat Mussel een metropool is, maar zo nostalgisch als de plaats en club waar afgelopen zaterdag gevoetbald diende te worden door de mannen van trainer Tseard van der Meer zullen we niet snel weer meemaken.

Niet warm
De aanwezige toeschouwers, waarvan ongeveer de helft uit Mussel kwam, hadden al geen geluk met het weer, maar konden ook niet warm worden van het niveau die beide elftallen op de mat legde. Wellicht dat het ontbreken van de gebroeders Breedveld bij de Musselkers en het feit dat er een aantal spelers ziek zwak en misselijk aan de aftrap verschenen te maken had met de sportieve prestatie van afgelopen weekend.

Slechte organisatie
SV Mussel stond na een half uur wel met 2-0 voor door doelpunten van Richard en Wim Wubs. Mussel probeerde wel, maar was niet bij machte echt grote kansen te creëren. Meedhuizen speelde tot aan de voorste linie vrij aardig voetbal, maar wist evenals de bezoekers ook niet veel gevaar te stichten en het doelman Poker van Mussel echt lastig te maken. Meedhuizen had het echter aan de slechte organisatie bij De Musselkers te danken dat ze met een 1-2 tussenstand de kleedkamers op konden zoeken, want heel erg grote kansen hadden ze tot dan toe niet gehad. Een vrije bal op zo’n 20 meter van het doel werd door de behendige spits van Meedhuizen vakkundig diagonaal in de linker bovenhoek gekruld. Op zich een prachtig doelpunt, ware het niet, dat dit de hoek was die door de sluitpost van de SV diende te worden afgedekt. Een tegentreffer die met een beetje meer communicatie simpel voorkomen had kunnen worden.

Ingrijpen trainer
Na de onderbreking zou je denken dat men dan van een dergelijke situatie geleerd zou moeten hebben, echter niets was minder waar. Opnieuw werd een vrije trap toegekend door de uitstekend fluitende leidsman van vanmiddag op zo’n 25 meter van het doel en wederom was de plek waarop deze overtreding werd gemaakt niet heel handig te noemen. Jammerlijk genoeg werd ook deze mogelijkheid door de gastheren gepromoveerd tot treffer. Met het inbrengen van Len Groenewold en Mark Mulder en zo’n tien minuten later ook nog Patrick Drenth probeerde trainer Van der Meer van SV Mussel weer een overwicht te creëren op het veld. Aanvankelijk leek Patrick Drenth als invaller de schlemiel te worden doordat hij enigszins onhandig een strafschop veroorzaakte, net nadat Lars Hemmes de gasten naar een 3-2 voorsprong had geschoten. Echter, zo gemakkelijk als de vrije ballen binnen vielen, zo lastig bleek het voor de gastheren om een penalty te verzilveren. Poker wist de poging vanaf elf meter te keren.

Uitlopen
Toen de, tot dan toe, ongelukkig spelende Drenth een fantastische dribbel op even mooie wijze tot doelpunt wist te promoveren door de bal hard en zuiver in de korte hoek te schieten was de wedstrijd beslist. SV Mussel kwam na de treffer van Drenth nauwelijks meer in de problemen en zag Meedhuizen nog een keer gevaarlijk worden met een bekeken lob over doelman Poker, echter deze strandde in schoonheid op de dwarsligger. Lars Hemmes bepaalde uiteindelijk de eindstand op 2-5 en staat hij inmiddels op 14 treffers dit seizoen. 1 minder dan clubtopscorer Wim Wubs.

Tags:

  • Show Comments (0)

Je emailadres wordt niet gepubliceerd. Benodigde velden zijn gemarkeerd met *

Reactie *

  • naam *

  • email *

  • website

You May Also Like

SC Stadskanaal behoudt ongeslagen status

SC Stadskanaal is ook na twee wedstrijden in de tweede klasse nog ongeslagen. Op ...

JVV geeft voorsprong uit handen tegen Valther Boys

JVV leek op weg naar de winst tegen Valther Boys, maar gaf de voorsprong ...

ASVB houdt zicht op volgende ronde na zege op VKW

ASVB won met minimaal verschil van VKW en heeft daardoor nog altijd zicht op ...