Terug in de tijd: Gieten verslaat onmachtig FC Ter Apel ’96

Gieten won in eigen huis van een onmachtig Ter Apel.

Gieten viert de bevrijdende 2-0 van Van der Heyde…

Voor de middenvelders van Ter Apel ’96 was er niet veel te genieten op sportpark ‘De Goorns’ tijdens de ontmoeting met Kanaalstreek-genoot Gieten. Het verdedigende blok van de roodhemden koos er veel vaker dan nodig voor om de de bal zo ver mogelijk weg te schieten. De verdediging van de thuisploeg had vervolgens weinig moeite met het onschadelijk maken van de aanvallende pogingen van Ter Apel, waardoor de bezoekers nauwelijks in de wedstrijd kwamen. Gieten deed de (gewezen) koploper pijn en boekte een volkomen terechte zege: 2-0

Architect Gall

Overigens was het ook niet zo dat Gieten een heel goede wedstrijd speelde. Ook de thuisploeg deinsde er niet voor terug om het middenveld meer dan gemiddeld over te slaan. En dat is bijzonder te noemen, want met Jerremy Gall heeft Gieten toch een speler in de ploeg die als architect van de aanval zou moeten fungeren. Op de momenten dat dit wel gebeurde, was ook te zien dat Jouke-Jan Meertens wel degelijk een goed voetballende ploeg heeft neergezet. En wanneer er dan ook nog een spits als Jeroen Buurke binnen de lijnen loopt, dan is een overwinning zo behaald.

Trefzekere Buurke

Buurke was (uiteraard) de man die als eerste van zich liet horen in aanvallend opzicht: het te kort terug koppen van Bert-Jan Hebers leverde een schietkans op, maar Buurke kon de bal niet genoeg kracht en richting meegeven. Na amper vijf minuten spelen deed Buurke wel waarvoor hij wordt opgesteld. Na een mooie aanval over de linkerflank bereikte een voorzet van Jacco Martens de aanvalsleider, die droog raak schoot: 1-0. Daarmee was het met de doeltreffendheid van Buurke gedaan, want in de loop van de middag trof hij in doelman Rudy Bergman een solide goalie, die hem meerdere keren het scoren belette.

Dappere Heeres

Bij Ter Apel ’96 ontbrak Ron Kuper in de basisopstelling. Hij werd node gemist, want doordat de bezoekers kozen voor een afwachtende speelstijl waarbij met snelle uitvallen na een lange bal gevaar gesticht moest worden, had de ploeg van Henri Goeree behoefte aan een speler die de bal voorin vast kan houden. De technisch begaafde Jeroen Schoonbeek en de zeer jonge Arjan Heeres (15) deden dappere pogingen, maar tot echte scoringskansen kwamen zij niet. Dennis Stuurwold was nog het dichtst bij de gelijkmaker, nadat hij een vrije trap van Schoonbeek op de lat boven doelman Tappel plaatste.

Wilskrachtige Kuper

Na de thee verscheen Kuper wel binnen de lijnen, als vervanger van de geblesseerde aanvoerder Veninga. Het bezorgde de rood-zwarten veel meer stootkracht en Gieten had het direct lastig. Maar na twee momenten voor Arjan Heeres was het al gedaan met het offensief. Gieten kreeg weer vat op de wedstrijd en kwam in het restant amper in de problemen. Een schot van afstand van Schoonbeek en een weinig overtuigende strafschopclaim waren de laatste stuiptrekkingen van de Ter Apelers.

Gretige Mazeau

Halverwege de tweede helft werd de vrij onzichtbare Bas Alting vervangen door Benjamin Mazeau, die kort voor de wedstrijd buiten de basisopstelling werd gehouden. Mazeau maakte tijdens zijn invalbeurt een gretige indruk en wist meerdere keren de aandacht op zich te vestigen. Vijf minuten voor het einde van de wedstrijd deed hij dat door van grote afstand de bal langs Bergman te schieten. Helaas voor de geboren Fransman stond de paal een treffer in weg. Ruim vijf minuten eerder had Florian van der Heyde meer geluk: de flankflitser liet zijn directe tegenstander achter zich en schoot via de binnenkant van de tweede paal binnen: 2-0 en de beslissing in de wedstrijd.

Tags:

  • Show Comments (0)

Je emailadres wordt niet gepubliceerd. Benodigde velden zijn gemarkeerd met *

Reactie *

  • naam *

  • email *

  • website

You May Also Like

Weekend-overzicht

Natuurlijk wist men bij SV Mussel dat de uitwedstrijd tegen Hoogeveen een lastige missie ...

Gasselternijveen wint met overtuiging in Balkbrug

Gasselternijveen had weinig moeite met Balkbrug en won met ruime cijfers.

Valthermond sluit af met overwinning

Valthermond sloot afgelopen zondag het seizoen af met een thuiswedstrijd tegen Sleen. Zoals voor ...