Westerwolde en Pekelder Boys in balans

P-W

Op het Rutger Oldeboom Sportpark in Boven Pekela vond zondagmiddag de tweede ontmoeting tussen Pekelder Boys en Westerwolde in deze competitie plaats. Evenals aan het begin van het seizoen in Vlagtwedde werden ook deze middag de punten broederlijk verdeeld. Na een qua spelniveau matige wedstrijd stond er na negentig minuten een stand van 1-1 op het scorebord.

Kwaliteits-goal Kuiper
Door menig speler, begeleider en toeschouwer zal deze uitslag als een terechte afspiegeling gezien worden van de krachtsverhouding tussen beide partijen op het goed bespeelbare hoofdveld van de Pekelder Boys. Hoewel deze wedstrijd verder weinig tot geen hoogtepunten kende, waren beide doelpunten in de eerste helft van goede kwaliteit. In de zestiende minuut kwam de thuisploeg aan de leiding. Net binnen de zestien meter kon Koos Kuiper van Pekelder Boys ongehinderd uithalen en met een mooie curve verdween de bal rechts van keeper Hebers op fraaie wijze in de goal.

Spelers van Westerwolde belagen (het doel van) Robbert Zuur... (foto's: Bé Eelsing)
Spelers van Westerwolde belagen (het doel van) Robbert Zuur… (foto’s: Bé Eelsing)

Kwaliteits-goal Geleijnse
Tien minuten later was het de beurt aan Westerwolde. Een mooie crosspass bereikte aan de rechterkant de opkomende Kevin van der Laan die vanaf de achterlijn een prima voorzet afleverde. Bartel Geleijnse was er als de kippen bij om de bal snoeihard in de touwen te koppen. Echt gevaarlijke momenten waren er daarna voor de rust niet meer en beide doellieden hoefden dan ook niet al te handelend meer op te treden.

Bedenkelijk niveau
In de tweede helft zakte het spel naar een bedenkelijk niveau. De voorwaartsen van beide teams wisten zich geen raad met de ruimte die er zo af en toe ontstond. De beste kansen waren nog voor Pekelder Boys, maar een aantal prima reflexen van keeper Hebers van Westerwolde zorgden er voor dat ook de thuisploeg niet meer wist te scoren. Na het laatste fluitsignaal konden beide teams dan ook met een tevreden gevoel over de uitslag naar de kleedkamers. Of het gevoel over het vertoonde spel ook tot tevredenheid stemde bij spelers en begeleiding, valt te betwijfelen.

Tags:

  • Show Comments (0)

Je emailadres wordt niet gepubliceerd. Benodigde velden zijn gemarkeerd met *

Reactie *

  • naam *

  • email *

  • website

You May Also Like

Terug in de tijd: Sellingen wals over Eext heen: Promotie een feit

Sellingen won met overmacht van Eext en promoveerde daardoor naar de vierde klasse.

Buinen opnieuw ruim langs Buinerveen in burentwist

Buinen bleek ook in de competitie een maatje te groot voor Buinerveen.

Pekelder Boys krijgt te weinig tegen MOVV

Na de zeperd van vorige week tegen titelkandidaat HSC, wilde Pekelder Boys zich revancheren ...