Puntje voor SJS, ondanks droomstart

SJS

SJS heeft weer een punt aan het totaal kunnen toevoegen. Hoewel de ploeg van trainer Piebes een droomstart beleefde, werd het resultaat met hangen en wurgen binnen gesleept. De uitslag was een goede afspiegeling over negentig minuten, maar SJS schiet weinig op met het 2-2 gelijkspel.

Twee keer Zuidema
De gasten uit Stadskanaal werden al vroeg in de wedstrijd in het zadel geholpen door de defensie van opponent Fit Boys. Iedere lange, diepe bal leverde gevaar op in de eerste tien minuten. Na acht minuten stond er een 0-2 voorsprong op het scorebord en na tien minuten had dit in het mooiste geval zelfs een marge van drie kunnen zijn. Bij alle momenten was de rappe linksbuiten Ronald Zuidema hoofdrolspeler. Bij de eerste goal kreeg de groen-gele verdediging de bal niet goed weg en Zuidema profiteerde door de bal binnen te tikken. Na balverlies van aanvoerder Seubring kon Zuidema alleen op doelman Peter Jan Oosting afstomen. Hij schoof de bal beheerst in de verre hoek. Vrij kort daarna een identieke situatie, maar nu wist Wilco Stevens op het laatste moment de bal te blokken.

Ronald Zuidema (tweede van rechts) als middelpunt van de feestvreugde... (foto's: Brigitte de Wijk)
Ronald Zuidema (tweede van rechts) als middelpunt van de feestvreugde… (foto’s: Brigitte de Wijk)

Aansluitingstreffer
Dat was tot zover het laatste wapenfeit van SJS, want Fit Boys nam het initiatief over. Gesteund door het vertrouwen dat uit de tweede periodetitel werd gehaald, trokken de gastheren ten aanval. Het leverde veel druk op richting het doel van SJS en hieruit ontstonden een paar hachelijk momenten uit hoekschoppen en voorzetten. Rond het half uur was Leon Timmerman het eindstation van een vlotte aanval en Fit Boys was weer terug in de wedstrijd.

Wegvloeiende krachten
In de tweede helft wilden beide teams wél, maar SJS kwam er maar erg moeizaam uit. Aan de andere kant voetbalde Fit Boys een stuk gemakkelijker op het moeilijk te bespelen veld, maar was het vooral slordigheid en ongeduldigheid wat de klok sloeg. Fit Boys kwam er wel een aantal malen dreigend uit, maar in de eindfase van de aanval belandde de bal het vaakst op de vijf-meter lijn voor een doeltrap. Bij SJS vloeiden ook de krachten langzaam weg en was het vrouwen en kinderen eerst. Het resultaat was heilig, maar de blauwhemden kwamen bedrogen uit. Invaller Gerald Haandrikman knikte zijn eerste balcontact achter Rozema in de verre hoek. Hoewel er nog genoeg tijd was na deze goal, werd dit niet benut en deelden de teams de punten.