Doelpuntenmachine Borger wint opnieuw

BorgerBorger heeft ook haar vijfde wedstrijd na de winterstop in winst weten om te zetten. In eigen huis had het geen kind aan Smilde dat al bij rust tegen een 6-1 achterstand aan stond te kijken. Na de rust was het duel het aanzien echter niet meer waard en het was zelfs beschamend te noemen dat de eindstand uiteindelijk 6-2 werd. Het betekende wel weer drie punten en dat Borger voorlopig na de winterstop ongenaakbaar blijkt.

Representatief elftal
Van tegenstander Smilde was bekend dat het met regelmaat moeite hebben om een representatief elftal op de been te brengen. Desondanks wonnen de Smildenaren na de winterstop wel verrassend genoeg van Willemsoord en Hoogeveen. En dus moest Borger enigszins waken voor onderschatting deze middag. Dat leek het aan het begin van de wedstrijd niet te doen, want al na een minuut spelen was het zowaar 0-1 voor de gasten. Slordig uitverdedigen werd genadeloos afgestraft door de bezoekers, die uit de counter scoorden. Lang konden de gasten niet genieten van de voorsprong, want binnen tien minuten spelen was het al weer 2-1 voor de thuisploeg via doelpunten van Jeffrey Spelten en Mark Meinema.

Enorm kwaliteitsverschil
Een enkele minuut later had het zomaar weer 2-2 kunnen staan nadat de rappe spits van Smilde alleen op doelman Stefan Viel af kon gaan. De doelman werd gepasseerd, maar zag tot zijn opluchting dat de paal werd geraakt. Waar Smide het doel niet trof, daar was even later Spelten wel weer voor de tweede keer trefzeker. Het kwaliteitsverschil tussen beide elftallen was enorm en het was wachten op meer doelpunten voor Borger. Die kwamen er in het restant van de eerste helft dan ook. De drie goals die volgenden werden allen gemaakt door dezelfde doelpuntenmaker. Het was topscorer Luuk Kenter, die een hattrick op zijn conto kon schrijven.

Tegenvallende verwachtingen
Er werd met 6-1 gerust en dus was er de verwachting dat in de tweede helft de dubbele cijfers wel gehaald zouden worden. Daar kwamen de toeschouwers echter bedrogen uit, want het duel ging al snel als een spreekwoordelijke nachtkaars uit. Het was het aanzien niet meer waard, ondanks dat Borger nog wel tal van mogelijkheden kreeg om te scoren. Het vertikte echter om de toeschouwer enig spektakel te bieden, waardoor er niet veel meer te genieten viel op sportpark ‘De Drift’.  De enige ploeg die notabene nog wel scoorde was Smilde, dat in de slotminuut nog scoorde uit een counter. Daarmee werd de eindstand bepaald op 6-2 en moest met name de tweede helft maar gauw vergeten worden.

Super Saturday
Borger won wel voor de vijfde maal op rij en verkeerd in een blakende vorm. De concurrentie won ook allemaal, waardoor de ranglijst ongewijzigd blijft in de top. Volgende week wacht dan ook een prachtige voetbalzaterdag als de top vier tegen elkaar in actie komt. Op deze ‘Super Saturday’ gaat koploper Hoogeveen op bezoek bij nummer twee Elim en ontvangt nummer drie Borger de Friezen uit Willemsoord die vierde staan. Dan zal blijken wie zich voorlopig op pole-position kan manoeuvreren voor promotie richting de derde klasse.

Tags:

  • Show Comments (0)

Je emailadres wordt niet gepubliceerd. Benodigde velden zijn gemarkeerd met *

Reactie *

  • naam *

  • email *

  • website

You May Also Like

Gemiste kansen breken Sellingen op

Sellingen moest afgelopen zondag gelijk flink aan de bak in 5E. Er stond namelijk een ...

Buinerveen boekt knappe zege bij Pekelder Boys

Buinerveen presteert uitermate goed in de zondag 5e klasse E en won ook bij ...