Titan in extremis langs Zwartemeerse Boys

Titan beleefde een moeizame middag tegen Zwartemeerse Boys, maar pakte op de valreep nog drie punten.

Foto Leo Huijzer, Titan beleefde een moeizame middag maar pakte op de valreep de overwinning.

Op papier speelde Titan een thuiswedstrijd, maar in de praktijk was het alweer de derde uitwedstrijd op een rij. Aangezien Zwartemeerse Boys niet over een verlicht wedstrijdveld beschikt, is de eerdere avondwedstrijd bij Titan gespeeld. De rood-witten beleefden een uiterst lastige middag in Zwartemeer, maar stonden na negentig minuten wel met de volle buit: 0-1.

Trainer Koppenol kon op Peter Stap na beschikken over een geheel fitte selectie. De ‘bezoekers’ hadden het lastig in de beginfase en kwamen dan ook moeizaam in hun spel. De kansen waren door het slechte veldspel ook schaars. Titan kwam na ruim twintig minuten spelen door op rechts via Julian Bruining. Hij gaf een voorzet op maat op Harm Jan Moesker, maar zijn inzet werd gekeerd door doelman Jari Wösten. Ook al had deze kans een treffer opgeleverd dan was het feest alsnog niet doorgegaan aangezien de grensrechter buitenspel had geconstateerd. De Boys uit Zwartemeer werden nauwelijks gevaarlijk. Eenmaal kwam de ploeg van Tjibbe Bruinsma dicht bij een treffer, maar Daimy ten Velde trof via een verdediger de lat boven doelman Poede.

Strafschop geeft de doorslag

Ook in de tweede helft waren de kansen schaars. Zwartemeerse Boys kwam nog tot een schot voorlangs vroeg in de tweede helft, maar verder hield de verdediging van Titan wederom de rijen gesloten. Titan kreeg zelf wel een grote mogelijkheid via Moesker. De ingevallen Thijs Over leverde een prima voorzet af, maar Moesker kopte de bal net voorbij de tweede paal. Het overgrote deel van deze wedstrijd bestond uit duels op het middenveld waardoor goed veldspel dus achterwege bleef. Titan probeerde er nog een slotoffensief uit te persen, maar ook dit resulteerde nauwelijks in kansen. Iedereen leek zich dan ook al neer te leggen bij een puntendeling, totdat Thijs Over binnen de beruchte lijnen hardhandig naar de grond werd gewerkt. Scheidsrechter Haanstra kon niet anders dan de bal op de stip leggen. Harm Jan Moesker schoot de strafschop overtuigend binnen en bezorgde daarmee de rood-witten alsnog de volle buit. Titan boekte hierdoor een hele belangrijke zege.

Volgende week speelt Titan wederom een uitwedstrijd. Het gaat op bezoek in Nieuw-Dordrecht bij DVC’59.

Tags:

  • Show Comments (0)

Je emailadres wordt niet gepubliceerd. Benodigde velden zijn gemarkeerd met *

Reactie *

  • naam *

  • email *

  • website

You May Also Like

Alteveer met ruime cijfers langs de Treffer ’16

Alteveer kende weinig moeite met de Treffer '16 en boekte opnieuw een ruime zege.

Gestolen overwinning voor EEC

EEC heeft in eigen huis een benauwde overwinning geboekt op het lager geklasseerde Zandpol. ...