Westerwolde meest gelukkige tegen Engelbert

westerwoldeVaak wordt er in de loop van een voetbalwedstrijd gezegd dat het team, dat het eerst een doelpunt maakt, met overwinning aan de haal gaat. Op sportpark De Barlage in Vlagtwedde was dat tijdens de wedstrijd tussen Westerwolde en Engelbert ook het geval. Al voor de rust was dit cliché bij de aanhang van zowel Westerwolde als Engelbert al te horen. Maar het duurde wel tot vijf minuten voor het laatste fluitsignaal van de goed leidende arbiter Sulmann, dat Westerwolde door een fraaie treffer van Martin Smit als meest gelukkige ploeg het veld kon verlaten.

Weinig spektakel
Gedurende de eerste helft waren er weinig hoogtepunten te noteren. De beste kans was er voor een spits van Engelbert. Vrij voor de keeper schoof hij de bal echter langs de voor hem verkeerde kant van de paal. Westerwolde hanteerde veelal de lange bal, hetgeen wel enige dreiging met zich meebracht, maar niet tot echte kansen leidde. Met een stand van 0-0 gingen dan ook beide ploegen richting de kleedkamer.

Machteloze afronding
In de tweede helft dezelfde krachtsverhouding in het veld. Beide elftallen stelden alles in het werk om aanvallend een overwicht te krijgen, maar waren vaak machteloos in de afronding. Tot doelpunten leidde dit vooralsnog dan ook niet. De hoge ballen van Westerwolde konden door de verdediging van Engelbert meestal goed verwerkt worden. Uit een mooie voorzet van Joan Solano had Bartel Geleijnse nog wel koppend kunnen scoren, maar de keeper van Engelbert stond op de goede plaats. Maar ook Engelbert kwam niet echt tot scoringskansen. De wedstrijd dreigde dan ook in een bloedeloos gelijkspel te eindigen.

0

Bevlieging van Martin Smit
Totdat Martin Smit het in de voorlaatste minuut het op z’n heupen kreeg. Door goed, individueel doorzetten kwam hij aan de rechterkant in het strafschopgebied tot een schietkans. Met een machtig schot verdween de bal onhoudbaar in de linkerbovenhoek. Voor de keeper van Engelbert, die verder een prima wedstrijd speelde, was er dit keer geen houden aan. Een prachtige treffer die door spelers en begeleiding van Westerwolde uiteraard uitbundig werd gevierd. In de resterende minuten kwam het team van Loek Swarts niet meer in de problemen. Hoewel deze wedstrijd niet echt een winnaar had verdiend, kwam Westerwolde deze middag als de meest gelukkige ploeg uit de strijd en stond derhalve na vierennegentig minuten voetbal aan de goede kant van de score.

Tweede plaats
Door deze overwinning blijft Westerwolde in het spoor van de koplopers. Mede door de winst van Alteveer op SVZ blijft de strijd om de tweede plaats in deze competitie volledig open. Met nog drie uitwedstrijden en vier thuiswedstrijden, waaronder die tegen Alteveer en SVZ, te gaan, is er in de strijd om de prijzen voor Westerwolde nog van alles mogelijk. De komende weken zal moet blijken of het Vlagtwedder team met deze situatie kan omgaan en tot een mooie afsluiting van dit eerste seizoen in de vierde klasse kan komen.