Gieten weet ook wat winnen in 2016 is

v.v. GietenGieten heeft in een spannende wedstrijd vanmiddag in eigen huis met 3-2 van Protos gewonnen. Deze eindstand was bij rust al bereikt. De Gieter schutters waren Jeroen Buurke, die twee keer scoorde en Gino Atmodikoro. Door de overwinning handhaaft Gieten zich in de top van de derde klasse D en houdt het nog steeds zicht op de tweede klasse. Voor de rood-witten was het na drie remises en één nederlaag ‘pas’ de eerste driepunter van 2016.

Aangepaste opstelling
Bij de thuisclub ontbraken de geschorsten Martijn van den Boom en Florian van der Heyde. Daarentegen was Geertjan Warners na zijn absentie van vorige week weer van de partij, terwijl broer Arjen voor het eerst dit seizoen ook zijn opwachting maakte in het keurkorps van onze vereniging. Net als vorige week begon de 16-jarige Patrick Veldman in de basis.

Twee keer Buurke
Gieten ging goed van start. Al in de achtste minuut werd het 1-0: Jeroen Buurke legde aan voor een vrije trap op zo’n 25 meter afstand van het doel. Zijn snoeiharde schot verdween links van de keeper in het doel. Vijf minuten bracht dezelfde speler de stand op 2-0. Na aan goede pass van Jacco Martens kwam Buurke aan de linkerkant van het strafschopgebied in balbezit. Hij trok naar binnen en liet de bal met een hard schot, waarin een fraaie curve zat, in de rechterbovenhoek verdwijnen. Na de ruime voorsprong liet Gieten het een beetje lopen. Aan de andere kant konden de gasten uit Steenwijksmoer geen vuist maken. 

Marge herstellen
De tegengoal van Protos kwam dan ook uit de lucht vallen. Na iets meer dan een half uur spelen bracht Gieten-doelman Jeffrey Tappel tot twee keer toe redding op inzetten van Protos, maar de derde inzet was hem te machtig. Stef Smits was de naam van de schutter: 2-1. De Gieten-verdediging was even van slag, want een minuut later kreeg Smits opnieuw een royale kans. Tot opluchting van de rood-witten schoot hij de bal over het doel. Kort voor rust brachten de mannen van trainer Jouke Jan Meertens de marge weer op twee doelpunten. Arjen Warners haalde vanaf 35 meter uit, waarna doelman Voorstok de bal tegen de paal tikte. Verdediger Gino Atmodikoro was er als de kippen bij om zijn eerste doelpunt van het seizoen te laten aantekenen: 3-1.

Ongelukkige tegengoal
Een minuut in blessuretijd was het de beurt aan Protos om te scoren. Een diepe bal werd verlengd door een Gieten-hoofd. Een inzet van Protos werd nog gekeerd door Tappel, waarna Robin Soppe de bal in het doel schoot. Volgens assistent-scheidsrechter Rolf Mensingh had een Protos-speler een overtreding gemaakt op Bas Alting, maar de scheidsrechter kende de treffer toe. Een ongelukkig tegendoelpunt voor Gieten, waardoor de wedstrijd zeker nog niet was gespeeld. 

Eerste winst
De tweede helft was een stuk minder vermakelijk dan de eerste helft. Het vertoonde spel was van beide kanten niet goed, hoewel er wel over en weer kansjes ontstonden. Protos rook dat er misschien wel een puntje in zat, maar gescoord werd er niet. Tot op het laatst heeft de thuisploeg gestreden voor een goed resultaat ,zodat Gieten zijn eerste overwinning na de winterstop behaalde.Ofichem

Tags:

  • Show Comments (0)

Je emailadres wordt niet gepubliceerd. Benodigde velden zijn gemarkeerd met *

Reactie *

  • naam *

  • email *

  • website

You May Also Like

SPW niet langs tiental Roswinkel

Kersverse vierdeklasser SPW speelde haar eerste officiële duel van het seizoen tegen SC Roswinkel. ...

Handhaving een feit voor TEVV

TEVV, dit seizoen debutant in de tweede klasse, heeft door een overwinning op Muntendam ...