SPWOnder prima omstandigheden stond de wedstrijd tussen SPW en PJC op het programma. De Knoalsters hadden nog wat recht te zetten na de uitnederlaag bij PJC en gingen dus vol goede moed de wedstrijd in. Zoals verwacht had PJC in de eerste minuten het betere van het spel, maar de eerste kans was voor SPW. Dit bleek echter geen voorbode voor een succesvolle middag, want de Pekelders trokken aan het langste eind: 1-5.

Vrij voor de keeper
De eerste kans was dus voor de thuisploeg: een steekpass van Vincent Baas bereikte Rick-Jan Molanus die op zijn beurt Erik Meijer voor de keeper zette. Zijn inzet werd goed gered door de keeper van PJC. Na bijna een half uur spelen was het wel raak voor PJC. Erwin Buurmeijer omspeelde twee spelers van SPW en zorgde met een droge knal in de korte hoek voor de 0-1. Verder waren er wat kansen voor beide ploegen maar deze waren niet besteed aan de aanvallers van beide teams.

Erwin Buurmeijer
Slecht nieuws was er wel voor Erwin Buurmeijer. Een schot van de routinier werd geblokt, waarna er iets ‘knapte’ in de knie. De oud-prof werd direct naar het Refaja Ziekenhuis gebracht voor het maken van röntgenfoto’s. Onduidelijk is nog hoe groot de schade aan het gewricht is. Kort voor rust was het wederom raak voor PJC. De verdediging van SPW kon de bal niet uit het eigen strafschopgebied ruimen, waarna Harold Hut er als de kippen bij was om de bal tegen de touwen te schieten: 0-2.

Benjamin Eling wijst Chris Hulshof de weg...
Benjamin Eling wijst Chris Hulshof de weg…

Dure vijf minuten
SPW begon de tweede helft sterker. Na iets meer dan een uur spelen werd het harde werken van de thuisclub dan ook beloond. Van der Sluis kwam er aan de rechterkant door en leverde een puntgave voorzet af bij Benjamin Eling, die niet faalde en zo de 1-2 binnen schoot. SPW kreeg weer hoop en dacht er minimaal een gelijkspel uit te kunnen slepen, maar niets was minder waar. Met nog een kwartier te spelen kreeg SPW in een tijdsbestek van vijf minuten drie doelpunten om de oren.

Niet opgewassen
Eerst was het wederom Harold Hut die de 1-3 binnenschoot. Daarna profiteerde Ricardo Buitelaar van niet goed verdedigen van SPW, wat resulteerde in de 1-4. En als kers op de taart schoot laatste man Bert Meijer de bal vanaf randje zestien vol in de kruising: 1-5. SPW bleek duidelijk niet opgewassen tegen het sterk spelende PJC, die de wedstrijd ook dik verdiend heeft gewonnen.