Valthermond opnieuw ongeslagen, maar loopt finale Protos Weering net mis

Valthermond heeft zich net niet weten te plaatsen voor de finale van het Protos Weering Zaalvoetbaltoernooi.

Valthermond is er net niet in geslaagd om de finale van het Protos Weering Zaalvoetbaltoernooi te halen. De Mondkers waren er wel heel dicht bij, maar werden op doelsaldo geklopt door FC Meppel. 

Sterk begin Valthermond

In de Tussenronde viel nog een plek te behalen voor de finale van het Protos Weering Zaalvoetbaltoernooi. Vooraf werden SVBO en Germanicus tot favoriet gerekend daarvoor, maar beiden maakten dat niet waar. SVBO begon nog wel met een zege op Germanicus, maar moest daarna zijn meerdere erkennen in Valthermond. Mike Wilts en een fantastisch doelpunt van doelman Joost Schrik zorgde voor een uitstekend begin van de Mondkers: 0-2.

Doelpunten in slotfase

Ook in de volgende wedstrijd zegevierde Valthermond, dat Raptim met 2-1 wist te verslaan. Yordi van der Laan zette de zondag tweedeklasser op 1-0, waarna Raptim gelijkmaakte via Laurens Meppelink. In de slotminuten bezorgde Mark van den Berg Valthermond alsnog de drie punten. Ook wedstrijd nummer drie leek richting een overwinning te gaan, nadat Alwin Braakman met een prachtig schot Valthermond op een 0-1 voorsprong had gezet tegen Germanicus. Daarmee zou Valthermond de beste uitganspositie hebben voor een finaleplek, maar vlak voor tijd maakte Jessie Rotmensen nog de 1-1.

Desastreus begin Valthermond

Voor Valthermond een kleine domper, dat op dat moment met 7 uit 3 net zoveel punten had vergaard als FC Meppel. Dat had gewonnen van SVBO en Germanicus en gelijkgespeeld tegen Raptim. Wel was het doelsaldo beter van Meppel, waardoor Valthermond moest winnen. De start was echter desastreus in de beslissende wedstrijd, want binnen vijftien seconden stond Valthermond op achterstand door een treffer van Camiel Fidom. Valthermond rechtte de rug en scoorde via een bekeken kopbal van Mike Wilts de 1-1. Daarna bleef het lang spannend, kreeg Valthermond nog een overtalsituatie, maar werd er niet meer gescoord. Daardoor eindigden beide ploegen op acht punten, maar moest Valthermond het uiteindelijk afleggen op doelsaldo.

 

Tags:

  • Show Comments (0)

Je emailadres wordt niet gepubliceerd. Benodigde velden zijn gemarkeerd met *

Reactie *

  • naam *

  • email *

  • website

You May Also Like

Westerwolde stuurt SPW met lege handen terug naar Stadskanaal

Westerwolde boekte de eerste zege van de competitie, in eigen huis bleek het met ...

De Treffer ’16 aan kop na winst in Buinen

Omdat concurrent KSC niet in actie kwam en De Treffer '16 zelf drie punten ...

Bouwend Pekelder Boys boekt eerste winst

Ook voor Pekelders Boys wachtte een oefenwedstrijd. De rood-witten, die vorig seizoen op bijzondere ...