FCK Trainerstoto: Arne Joling (SV Borger)

trainerstotoWekelijks vraagt FC Kanaalstreek een trainer van één van de clubs in de Kanaalstreek om de uitslagen van tien wedstrijden te voorspellen. Voor iedere wedstrijd waarvan de uitslag goed wordt voorspeld, krijgt de trainer één punt. Uitzondering is de wedstrijd waarvoor de trainer de joker inzet: bij een goede voorspelling levert dit twee punten op. Aan het einde van het seizoen maken we de balans op: de winnaar wordt in het zonnetje gezet! Deze week de TOTO van Arne Joling, trainer van derdeklasser Borger.

Joling lijkt een trainer te zijn die alle methoden gebruikt om zijn spelers optimaal te motiveren voor wedstrijden. Dat blijkt wel wanneer we vragen op welke wedstrijd de oefenmeester de joker in wil zetten: “Die zet ik in op de wedstrijd tussen Vitesse’63 en Borger en wel op winst van Borger. En mochten we deze wedstrijd inderdaad winnend afsluiten dan zal ik op de terugreis het drinken in de bus verzorgen!”

Vitesse ’63 – Borger
Op dit moment staan we als nieuwkomer in de derde klasse op een keurige vijfde plaats. Echter, het verschil tussen de nummer vier en de nummer tien is slechts 3 punten. Handhaving is dan ook een realistische doelstelling dit jaar. We hebben een erg jonge selectie met allemaal jongens uit eigen gelederen. Ook allemaal spelers die nog nooit hoger hebben gevoetbald dan dit niveau, maar waar absoluut nog veel progressie mee te maken is.”

“In een aantal wedstrijden merk je wel dat we de nodige ervaring missen, maar door het spelen van dit soort wedstrijden heb er ik vertrouwen in dat dit op termijn ook verbeterd zal worden. Zaterdag spelen we een hele lastige uitwedstrijd tegen Vitesse’63 in Koekange. Een tegenstander waar we het traditioneel altijd lastig tegen hebben en die voorin een aantal uitstekende doelgerichte spitsen hebben. Toch heb ik vertrouwen in een goede afloop en heb daarom een 2-tje ingevuld.”

“Ik ben overigens dolblij dat ik ook volgend seizoen mag zijn van SV Borger, samen met mijn companen Mark Wolters en Erwin Beukema. Het klinkt misschien gek wat ik zeg, maar SV Borger is een fantastische vereniging om als trainer actief te zijn. Ik zou hier dan ook nog graag jaren actief willen zijn.

SC Stadskanaal – Zwartemeer
“Ik acht Stadskanaal thuis in staat om van Zwartemeer te winnen. Stadskanaal heeft thuis nog niet verloren en na de winterstop zijn ze met een aardige reeks bezig. Hoewel ook Zwartemeer na de winterstop ongeslagen is, denk ik dat het thuisvoordeel van Stadskanaal bepalend zal zijn voor de overwinning.”

Tags:

  • Show Comments (0)

Je emailadres wordt niet gepubliceerd. Benodigde velden zijn gemarkeerd met *

Reactie *

  • naam *

  • email *

  • website

You May Also Like

FCK Trainerstoto: duo Kinds & Huizing (EEC)

Wekelijks vraagt FC Kanaalstreek een trainer van één van de clubs in de Kanaalstreek ...

FCK Trainerstoto: inhaalronde

Wekelijks vraagt FC Kanaalstreek een trainer van één van de clubs in de Kanaalstreek ...

FCK Trainerstoto: Aryan Doldersum (Gieterveen)

Wekelijks vraagt FC Kanaalstreek een trainer van één van de clubs in de Kanaalstreek ...