SV Mussel geen partij voor koploper Sweel

Mussel.jpgSV Mussel speelde een kansloze wedstrijd tegen koploper Sweel. Sweel, dat nog geen punten heeft laten liggen dit seizoen, behaalde eerder dit seizoen in Mussel al een ruime overwinning. Ook in deze wedstrijd wist de fusieclub, ontstaan uit Sportclub Zweeloo en ZBC het net vaak te vinden.

Door Johan Wijnholds

In de lucht
Al na zeven minuten moest keeper Poker serieus aan het werk. Hij pareerde knap een schot in de korte hoek vanaf de linkerkant. Een minuut later kwam Sweel wel op voorsprong. Wim Wubs speelde de bal terug op laatste man Arjan Raveling. Deze speelde vervolgens terug op Poker die de bal naar voren wilde schieten, omdat er druk werd gezet op de bal. Een klassieke vorm van over de bal heen maaien zorgde voor de 1-0.

Geen kansen
Na een half uur spelen creëerde Sweel nog twee mogelijkheden. Ondanks dat was het SV Mussel dat het meeste balbezit had. Maar voor gevaar kon de SV niet zorgen. Geen enkele diepe bal richting de voorste linie kwam aan. Het was Sweel in deze fase overigens ook niet aan te zien waarom het ongeslagen koploper is. De gastheren lieten vrij weinig zien en het spel was erg pover. Tien minuten voor de rust wist Mussel voor het eerst gevaarlijk te worden. Twee minuten later probeerde Rick Breedveld het vanuit de tweede lijn na een afgeslagen corner.

Kansje Wubs
Na veertig minuten leek Sweel op een 2-0 voorsprong te komen, maar de treffer werd vanwege vermeend buitenspel alsnog afgekeurd. Aan de andere kant kreeg Wim Wubs een mogelijkheid op de gelijkmaker. Na een prima aanval over rechts kwam de bal bij Wubs terecht. Zijn inzet miste het doel echter ruim. Toch was het Sweel dat nog wel wist te scoren voor de rust. Nadat de bal voor de goal werd geslingerd werd deze goed bij de tweede paal binnen gekopt: 2-0.

Walk over
Meteen na de rust kreeg Sweel dé kans op 3-0. Op een meter voor de goal werd er voorlangs geschoten. De hele tweede helft was Sweel heer en meester. Waar het voor rust allemaal erg matig was, toonde Sweel zich in de tweede helft de terechte lijstaanvoerder. De ene aanval na de andere werd opgezet. Bij Mussel was het geloof op een resultaat natuurlijk helemaal weg. Als Sweel zich scherp voor de goal had getoond, had het de dubbele cijfers kunnen halen. De teller bleef echter bij zes goals steken.

Eerherstel
Al met al dus een terechte overwinning voor de aanstaande kampioen. Volgende week speelt Mussel weer een topper. Dan komt nummer twee Tiendeveen op bezoek. Eerder dit seizoen wist Tiendeveen met 6-0 van de SV te winnen. De mannen van Tseard van der Meer zullen dus gebrand moeten zijn op eerherstel.

Tags:

  • Show Comments (0)

Je emailadres wordt niet gepubliceerd. Benodigde velden zijn gemarkeerd met *

Reactie *

  • naam *

  • email *

  • website

You May Also Like

Tien Ter Apelers winnen van Musselkanaal

De Kanaalstreek-derby tussen Ter Apel '96 en Musselkanaal is verrassenderwijs in 2-1 geëindigd. Op ...

Valthermond pakt op karakter de eerste periode

Valthermond heeft de eerste periodetitel in de wacht gesleept. Het won de topper van ...

Stefan van der Veen in vorm bij Gieterveen

Gieterveen heeft op bezoek in Beerta haar ongeslagen status weten te behouden. In de ...