Goede reeks Sellingen onderbroken door Bareveld

SellingenVoor Sellingen stond afgelopen zondag de traditioneel lastige wedstrijd tegen Bareveld op het programma. Dit bleek ook deze middag weer, want na een moeizame eerste helft kon Sellingen de opgelopen achterstand niet meer wegpoetsen, zelfs niet met een man extra in de tweede helft. Zo werd de goede reeks van drie winstpartijen op rij onderbroken en lijkt de top-drie uit zicht voor de geel-zwarten.

Slap ingrijpen
In tegenstelling tot Sellingen was Bareveld bezig aan een wat mindere reeks en wilden zij in deze wedstrijd voor de ommekeer zorgen. Dit was ook duidelijk te merken, want vanaf het eerste fluitsignaal waren de zwart-witten de bovenliggende partij. Sellingen kwam er niet aan te pas: duels werden niet of nauwelijks gewonnen en ook kwam men voetballend niet in het ritme. Uiteraard was dit ook de verdienste van de gasten. Na een kwartier spelen kwam Bareveld dan ook terecht op 0-1 via Mark van Maanen, die slap ingrijpen binnen de vijf-meter af wist te straffen. Sellingen probeerde het vervolgens wel, maar het lukte gewoonweg niet bij de thuisploeg. Totdat Sellingen vanuit het niets een strafschop toegekend kreeg, nadat Erik-Jan Veerbeek omver werd gelopen. Deze buitenkans werd door Ben Bos met beide handen aangepakt en daarmee zette hij beide ploegen op gelijke hoogte. Drie minuten later was het echter alweer 1-2 via Rene Huizing en zo zocht Sellingen met een achterstand de kleedkamer op.

Tien man
Na de thee tapte de thuisploeg uit een ander vaatje en drukte het Bareveld verder terug. Ondanks een optisch overwicht en halve kansen wist Sellingen niet gevaarlijk te worden en als er dan wel een bal doorkwam stond de prima keeper van Bareveld op de juiste plaats. En na twee gele kaarten voor Gerard Potze kwam Sellingen ook nog met tien man te staan en werd het helemaal een lastig verhaal. Zo’n tien minuten voor tijd was het wederom Rene Huizing die wist te scoren en met deze 1-3 stand leek de wedstrijd gespeeld. In de slotfase kwam Bareveld nog met negen man te staan, maar verder dan de aansluitingstreffer van Ynze Komduur en wat hachelijke momenten voor het doel van Bareveld kwamen de mannen van Arend Scholtens niet.