Gieten in restant langs SVV ’04

v.v. GietenNa de 1-1 remise tegen SC Stadskanaal wist het keurkorps van Gieten wel een overwinning te boeken tegen SVV ’04. Een knappe prestatie, want het betrof slechts een deel van een wedstrijd. In de 52 minuten die gespeeld werden, boog Gieten een 1-2 achterstand om in een 3-2 overwinning. Wie anders dan Jeroen Buurke was matchwinner in het duel dat op 6 december 2015 werd gestaakt als gevolg van een blessure van arbiter Smit.

Jonge doelpuntmaker
In de resterende zeven minuten van de eerste helft viel weinig te genieten: kansen werden niet genoteerd en doelpunten dus ook niet. In overleg met de scheidsrechter van dienst werd de rust beperkt tot tien minuten, waarna Gieten het initiatief nam: de eerste kans was voor Gert Maliepaard, maar zijn inzet verdween net naast het doel. Rond het uur was het wel raak voor de rood-witten, toen de 16-jarige Patrick Veldman het matige wegwerken van SVV-keeper Bos afstrafte: 2-2. Na deze tegentreffer zochten de bezoekers de aanval en werd Gieten terug gedrongen. 

Domper én meevaller
Na bijna zeventig minuten kreeg Gieten een forse tegenvaller te verwerken: Bas Alting viel uit met een knieblessure, waarvan de aard nog niet duidelijk is. Met Geir Lutjes binnen de lijnen als vervanger voor Alting, kwam Gieten in de tachtigste minuut op voorsprong: een diepe bal kwam terecht bij Buurke, die de weifelend uitkomende keeper met een kopbal verschalkte: 3-2. SVV ’04 zocht vervolgens de aanval, maar echt grote kansen konden de aanvallers nauwelijks creëren.

Puzzelen
Omdat scheidsrechter Wever maar geen genoeg van de wedstrijd kon krijgen, bleef het lang spannend en moest Jeffrey Tappel in de 103e minuut nog een redding maken. Uiteindelijk floot Wever na bijna een kwartier blessuretijd toch voor het laatst. Door de overwinning heeft Gieten nu een voorsprong van vijf punten op SVV ’04 en door het verlies van Zwartemeer komt zelfs de tweede plaats weer in zicht. Met de geblesseerden Bas Alting en Florian van der Heyde en de geschorsten Jeroen Buurke en Gino Atmodikoro wordt het echter flink puzzelen voor Jouke Jan Meertens om tot een representatief elftal te komen.

Ofichem

Tags:

  • Show Comments (0)

Je emailadres wordt niet gepubliceerd. Benodigde velden zijn gemarkeerd met *

Reactie *

  • naam *

  • email *

  • website

You May Also Like

Buinen maatje kleiner dan Eext

Nadat Buinen in de eerste bekerwedstrijd dicht bij een stunt tegen Gieterveen was, incasseerden ...

Westerwolde wint nipt van rivaal Sellingen

In een meer spannende dan goede derby versloeg Westerwolde vanmiddag naaste rivaal Sellingen met ...

Westerwolde met overtuigende zege op KSC naar finale nacompetitie

Westerwolde won overtuigend van KSC en heeft zich geplaatst voor de finale van de ...