Mussel ook kansloos tegen Tiendeveen

Mussel.jpgNa een grote nederlaag tegen koploper Sweel incasseerde SV Mussel opnieuw een forse nederlaag. De nummer twee van de vijfde klasse E, Tiendeveen, kwam op bezoek op De Slenk en ging met een 1-5 overwinning op zak weer naar huis. Komend weekend zal er in eigen huis van WVV gewonnen moeten worden, om nog enig zicht op een eindklassering in de top drie te houden.

Door Johan Wijnholds

Kansen voor Mussel
Ondanks de forse nederlaag begon Mussel aardig aan de wedstrijd. Binnen vijf minuten kregen de roodhemden twee grote kansen om op voorsprong te komen. Linksbuiten Patrick Drenth kwam oog in oog met de doelman van Tiendeveen, maar in plaats van rustig te plaatsen, schoot Drenth gehaast. En dus onzuiver. Kort daarna was het woord aan Lars Hemmes, maar zijn pass op Patrick Drenth werd niet goed verwerkt, waardoor de aanval vroegtijdig werd beëindigd. De eerste goede aanval leverde vervolgens in de twaalfde minuut een treffer op. In eerste instantie werd de aanval nog onderbroken, maar slordig handelen van Jan Voshart blies de aanval nieuw leven in: Sander Blok profiteerde dankbaar en tekende voor de 0-1.

Dubbele achterstand
De eerste speler van Mussel die na dit moment van zich liet horen was Rick Breedveld: zijn schot uit de tweede lijn ging rakelings voorlangs. Vervolgens was Tiendeveen dicht bij de tweede treffer, maar in een situatie zoals Mussel deze in de beginfase creëerde, bleek ook Tiendeveen niet nauwkeurig genoeg. En dus werd ook deze bal langs de palen geramd. Hoewel het spel van beide ploegen niet om over naar huis te schrijven was, dwong Tiendeveen de meeste kansen af. Bij één van deze gelegenheden moest Nick Uil een uiterste inspanning leveren om de bal van de doellijn te halen. Kort daarna verscheen toch de 0-2 op het scorebord: een lange pass bereikte Sander Blok die, ondanks dat hij tussen twee verdedigers van Mussel stond, de tijd en ruimte kreeg om doeltreffend uit te halen.

Op zoek naar aansluiting
In de laatste fase van de eerste helft leek Mussel iets beter in het spel. Lars Hemmes was de eerste speler die een kans kreeg om te scoren: in het strafschopgebied kreeg de aanvaller de bal, draaide hij zich vrij en liet hij een schot los. De inzet van Hemmes werd echter geblokt, net als het schot van Rolf Smidt uit de tweede lijn, nadat een corner werd afgeslagen. Vlak voor de rust miste Drenth een volgende kans op de aansluitingstreffer, toen een prima aanval van de gebroeders Breedveld tot de linksbuiten kwam. Deze had echter niet zijn dag en sprong slordig met de geboden kans om.

Beslissing
In de tweede helft was het de SV die als eerste een grote kans kreeg. Mark Mulder kwam oog in oog te staan met de goalie van Tiendeveen. Mulder leek te schrikken van het feit dat twee verdedigers de bal misten: te wild inschieten was het gevolg. Na een klein uur spelen besliste Tiendeveen de wedstrijd. Een vrije bal vanaf de rechterkant ging er, niet voor het eerst dit seizoen, in één keer in. Doelman Poker ging bij deze treffer niet geheel vrijuit. 

Geen tegenstand
Twintig minuten voor het einde liepen de bezoekers uit naar een 0-4 voorsprong. Na zwak uitverdedigen van Jan Voshart kreeg een aanvaller van Tiendeveen de bal. Een balletje breed en de vierde goal kon gemaakt worden. Hierna liet Mussel liet de wedstrijd lopen, waardoor Tiendeveen even later gemakkelijk de vijfde van de middag binnen kon schieten. Het slotakkoord was voor Richard Wubs. Wubs, net 10 minuten binnen de lijnen kopte hij de 1-5 binnen, na goed voorwerk van Patrick Drenth en Wim Wubs. Al met al was het een vrij kansloze wedstrijd van de SV, dat steeds verder begint te zakken op de ranglijst.

Tags:

  • Show Comments (0)

Je emailadres wordt niet gepubliceerd. Benodigde velden zijn gemarkeerd met *

Reactie *

  • naam *

  • email *

  • website

You May Also Like

Borger sluit 2015 af met overwinning

Borger heeft goede zaken gedaan door het inhaalduel tegen SVN’69 met 3-1 te winnen. ...

Onstwedder Boys in eigen huis langs GEO

Onstwedder Boys heeft opnieuw een thuiswedstrijd in winst omgezet. GEO uit Garmerwolde werd met ...

Musselkanaal stelt teleur tegen Wildervank

Zonder trainer Wilbert Arends was Musselkanaal afgelopen weekend niet opgewassen tegen Wildervank. Daarnaast moest ...