Eenvoudige winst voor Westerwolde

westerwoldeIn de afgelopen zondag op sportpark De Barlage in Vlagtwedde gespeelde wedstrijd had Westerwolde in principe aan één helft voldoende om een simpele, maar belangrijke overwinning op Meeden te behalen. Na een ruststand van 3-0 werd er vlak voor het einde van de reguliere speeltijd nog een vierde treffer gescoord, zodat het team van Loek Swarts andermaal drie punten op haar conto kon bijschrijven.

In eigen hand
Nu de slotfase van het seizoen is aangebroken, zijn de punten voor veel teams van groot belang voor zowel de eindstand in de competitie als in de stand van de derde periode. Zo ook voor Westerwolde, dat het winnen van de laatste periode met nog vier wedstrijden te spelen in eigen hand heeft en ook in de eindstand daardoor nog een mooie eindklassering kan gaan bemachtigen.

Vlotte combinaties
Voor de rust was het treffen tussen de nummer laatst in de competitiestand en de nummer vijf het bekijken meer dan waard. Westerwolde kwam dit keer tot betere en meer vloeiende aanvallen dan in de wedstrijden van de afgelopen weken. Voor het talrijke publiek was het dan ook niet alleen genieten van het heerlijke voorjaarszonnetje, maar ook van het vlot combinerend Westerwolde. Ook Meeden probeerde er aanvallend het nodige van te maken, maar faalde in de afronding. Dat deed Westerwolde niet, hoewel de eerste goal tot stand kwam uit een strafschop.

Merijn te Velde was twee keer trefzeker... (foto's: Bé Eelsing)
Merijn te Velde was twee keer trefzeker… (foto’s: Bé Eelsing)

Halverwege beslist
Martin Boer werd na bijna een half uur spelen binnen het strafschopgebied onreglementair getackeld, waardoor arbiter Winters uit Emmen gedecideerd naar de stip kon en moest wijzen. Aanvoerder Arjen Heidekamp wist de penalty dit keer wel te verzilveren. Twee mooie velddoelpunten van Merijn te Velde en Martin Smit bepaalden de ruststand op 3-0 voor de thuisploeg. Deze goede eerste helft schiep de nodige verwachtingen voor de tweede helft. En hoewel de aanvallen van de kant van Westerwolde veelal van goede kwaliteit waren, miste de Vlagtwedder elf de nodige scherpte bij de afronding.

Nachtkaars
Ook pakte de keeper van Meeden nog een aantal fraaie ballen. Ook Meeden lukte het niet de verdediging van Westerwolde echt in het nauw te brengen. Hierdoor dreigde de wedstrijd als een nachtkaars uit te gaan. Maar daar dacht Merijn te Velde in de slotfase anders over. Na een mooie aanval over  een viertal schijven kwam hij alleen voor de doelman van Meeden en schoof de bal beheerst binnen. Niet lang daarna floot de scheidsrechter na precies negentig minuten voor het eindsignaal en kon er derhalve een 4-0 overwinning voor Westerwolde in de boeken worden bijgeschreven.