Pekelder Boys laat overwinning glippen

pekelder-boys1Daar waar Pekelder Boys in de laatste twee wedstrijden tegen respectievelijk Alteveer en Haren vier punten pakte, was het nu incasseren geblazen. De Boven Pekelders gingen op bezoek bij Nieuw Roden, een ploeg die nog meedoet om de bovenste plaatsen. Thuis werd tegen de toenmalige koploper met 1-0 gewonnen. Ook nu moest Nieuw Roden tot het uiterste gaan om een nederlaag te voorkomen. Dit lukte hen uiteindelijk: 3-2.

Dubbele voorsprong
De boys gingen niet naar Nieuw Roden om afgeslacht te worden en dat werd al snel duidelijk, want de eerste de beste kans was raak: wederom was het Willem Lammerts die scoorde. Lammerts scoorde hiermee voor de derde wedstrijd op rij. Nieuw Roden was hierdoor behoorlijk van slag en wist hier op dat moment ook niet mee om te gaan. Onzekerheid achterin bij de thuisploeg leverde niet veel later zelfs de verdubbeling op in de stand. Een slecht verwerkte uittrap van de doelman kwam voor de voeten van Kor Schreuder, die niet twijfelde en de bal op prachtige wijze vanaf 35 meter over de ver uitgelopen doelman schoot: 0-2.

Aansluitingstreffer
Nieuw Roden probeerde uit haar schulp te kruipen, maar op een zeer slechte grasmat was goed voetbal vrijwel onmogelijk. Gertjan Veninga moest in de eerste helft één keer handelend optreden, want een moment van onachtzaamheid achterin leverde een schietkans op voor de spits van Nieuw Roden. Toch viel na 45 minuten de aansluitingstreffer: een hoekschop werd gemist en kon binnengeschoten worden door de aanvaller.

Voordeel van de twijfel
Na rust probeerde Nieuw Roden het spel meer te bepalen, maar dit betekende voor de gasten dat er ruimtes zouden ontstaan. Dit leverde een spannende tweede helft op, want het spel golfde op en neer, de niet altijd consequent fluitende scheidsrechter gaf Nieuw Roden regelmatig het voordeel en liet harde tackles onbestraft. Toch hielden de Pekelders gemakkelijk stand omdat de thuisploeg weinig tot geen kansen creëerde. De enige kans die ze kregen werd knap gered door Veninga. Aan de andere kant waren kansen voor de gasten ook schaars.

Deksel op de neus
Toch viel de gelijkmaker zo’n vijf minuten voor het einde van de wedstrijd. Een middenvelder soleerde vrij gemakkelijk langs drie man en schoot raak in de verre hoek. Tot overmaat van ramp viel ook nog de 3-2. Drie minuten na de gelijkmaker werd de rechtsbuiten weggestuurd, deze leverde een prima voorzet af op de geheel vrijstaande invaller, die vrij voor Veninga kom binnenkoppen. Toen Pekelder Boys Ronnie Meijer doorschoof naar voren kreeg de ploeg nog één grote kans om gelijk te maken, maar het geluk ontbrak. Een sneue nederlaag voor Pekelder Boys, want een gelijkspel was minimaal terecht geweest

Tags:

  • Show Comments (0)

Je emailadres wordt niet gepubliceerd. Benodigde velden zijn gemarkeerd met *

Reactie *

  • naam *

  • email *

  • website

You May Also Like

Keeperswerk houdt Borger en Willemsoord in balans

Borger en Willemsoord hebben in een rommelig en kansrijk duel gelijk gespeeld. Het gelijke ...

Terug in de tijd: Verdiende overwinning SETA op Veendam 1894

SETA boekte een uitstekende overwinning op Veendam 1894, in de tweede helft werd het ...

Onstwedder Boys vergeet te winnen van Poolster

Op bezoek bij de nummer drie van de ranglijst, Poolster, heeft Onstwedder Boys een ...