Guus Buiter blijft lachen bij Gasselternijveen

GasselternijveenGuus Buiter maakte afgelopen zomer de overstap van de junioren bij SC Stadskanaal, naar de senioren bij v.v. Gasselternijveen. Samen met zijn beste vriend Jelmer Valk wilde hij zijn geluk beproeven op sportpark de Hunze, wat tot op heden nog niet echt gelukt is. Ook Gasselternijveen maakte een overstap, namelijk van 5F naar 5E, maar met de huidige negende plaats valt ook dit behoorlijk tegen. FC Kanaalstreek interviewde Buiter, die het wel naar zijn zin heeft bij de Nieveensters: “We hebben een leuke groep jongens waar ik veel mee kan lachen.”

Uitdaging bij Gasselternijveen
De 20-jarige Buiter bracht zijn gehele jeugd door bij SC Stadskanaal, van de F-pupillen tot de A1. Hier beleefde hij een mooie tijd, genoot hij van de uitstekende jeugdopleiding en beleefde hij enkele goede seizoenen. Toen hij de overstap moest maken naar de senioren besloot hij te vertrekken bij de Knoalsters. Een gebrek aan perspectief bij het vlaggenschip was hiervan de hoofdreden: “Ik wilde graag op zondagmiddag voetballen en aangezien ik geen kansen zag bij het eerste elftal van Stadskanaal heb ik voor Gasselternijveen gekozen”, aldus de realistische Buiter. Een andere reden voor zijn vertrek was de uitdaging die hij zag bij de Nieveensters, samen met de komst van de gebroeders Polloshka. Helaas viel dit in de praktijk behoorlijk tegen, zegt Buiter: “Het leek me een leuk team in wording en ik wilde proberen te promoveren. De vijfde klasse is namelijk niet het niveau waarop ik actief wil blijven, daarom is het ook jammer dat we niet meegedaan hebben om de bovenste plaatsen. Ook valt het reizen vanuit Groningen me niet mee.”

Gedonder onderling
Het eerste seizoen bij de rood-witten is qua prestaties dus behoorlijk tegen gevallen voor de nieuwkomers van Stadskanaal en ook volgend jaar spelen zij weer in de vijfde klasse. Een niveau waarop Valk in ieder geval in ieder geval niet thuishoort, zegt Buiter: “Jelmer is een geweldige voetballer, die op een te laag niveau speelt.” De mentaliteit van de selectie is volgens de verdediger een oorzaak van het moeizame seizoen: “Op dit vlak ontbrak er misschien wat binnen het team. Er was af en toe wat gedonder onderling en dat kun je er natuurlijk niet bij gebruiken. Verder hebben we ons nooit echt aangepast aan de speelstijl van enkele tegenstanders. Misschien was dit wel nodig geweest om in sommige wedstrijden toch de drie punten te kunnen pakken.”

Guus Buiter (achter) in actie tegen v.v. Sellingen...
Guus Buiter (achter) in actie tegen v.v. Sellingen…

Harde tackle
Aangepaste speelstijl of niet, de ploeg van Roeland Deuring pakte afgelopen zondag tegen laagvlieger Veelerveen wel overtuigend de drie punten. Er werd met maar liefst 7-1 gewonnen, met twee doelpunten van Valk én Buiter: “Dit was nieuw voor mij, want sinds de E-pupillen had ik niet meer vaker dan één keer gescoord in een wedstrijd. Het is mooi dat we weer een keer een dikke uitslag hebben neergezet, dit komt de sfeer ten goede!”
 Het was dus een fijne middag voor de rechtsachter, die zijn favoriete spelletje kon spelen: “Ik kreeg veel ruimte om mee op te komen en daar houd ik van. Ik ben een speler die graag mee op komt en een voorzet in de zestien aflevert. Verder heb ik op verdedigend gebied veel geleerd bij Stadskanaal en ben ik niet vies van een harde tackle op z’n tijd.” Komend weekend wacht koploper Wedde voor Gasselternijveen en Buiter hoopt hen te kunnen verrassen: “Het is een taaie tegenstander. Nu we de stijgende lijn weer gevonden lijken te hebben zijn we zeker niet kansloos, maar het zal lastig gaan worden.”

Mooi spelletje
Hoe de voetbaltoekomst van de tweede-jaars student International Business and Languages aan de Hanzehogeschool eruit ziet is nog onduidelijk, aangezien hij voor zijn studie nog twee keer een half jaar naar het buitenland gaat om te studeren en te werken. “Het is nog maar de vraag of ik daarna de draad weer oppak met voetballen. Echter denk ik wel dat dit gaat gebeuren, want het is een mooi spelletje.” Waar dit zal zijn weet Buiter nog niet, maar SC Stadskanaal behoort wat hem betreft zeker tot de mogelijkheden: “Als ik voor een club in de Kanaalstreek zou moeten kiezen dan zou ik zeker weer voor Stadskanaal kiezen!”
AJN MMS

Tags:

  • Show Comments (0)

Je emailadres wordt niet gepubliceerd. Benodigde velden zijn gemarkeerd met *

Reactie *

  • naam *

  • email *

  • website

You May Also Like

Arjan Scholte Aalbes: “Onze supporters verdienen drie punten!”

Keeper Arjan Scholte Aalbes speelde in januari van dit jaar een hoofdrol in de ...

Ferdy Kuiper: “Een smalle selectie brak ons op”

Wellicht bent u al gewend aan de wekelijks terugkerende voorbeschouwingen van FC Kanaalstreek. Deze ...

Bram Poelman is terug: “Ik wil weer waardevol zijn”

Een kruisbandblessure hield SPW’er Bram Poelman een jaar aan de kant. Maar het aanvallend ...