Spelten en Kenter helpen Borger aan overwinning

borgerAtletico Madrid is er onder het bewind van Diego Simeone al jarenlang succesvol mee, Leicester City lijkt met het countervoetbal verrassend op weg te zijn naar het kampioenschap in de Premier League en ook Borger voerde het deze zaterdag succesvol uit tegen SVM. Een hecht collectief vormen, weinig tot niets weggeven en toeslaan in de omschakeling. Het bleek deze zaterdag ook de sleutel tot succes voor Borger dat drie hele belangrijke punten wist te pakken op bezoek in Marknesse.

Behoudend Borger
Na een aantal slechte weken waarin Borger nauwelijks punten pakte en veel doelpunten tegen kreeg, was het zaak om het tegen SVM iets anders aan te pakken. Trainer Arne Joling had wat voor een behoudender elftal gekozen en besloten om meer op de counter te gaan spelen.  In de beginfase pakte dit uitstekend uit en had Borger na tien minuten spelen al een 0-2 voorsprong te pakken. Tot tweemaal toe stond Jeffrey Spelten aan de basis met twee uitstekende  passes, waarbij Luuk Kenter tweemaal het eindstation was. De thuisploeg wist zich geen raad met de bal en kon het spel niet maken. Borger stond organisatorisch goed en gaf nauwelijks een kans weg, maar creëerde zelf voldoende kansen om de wedstrijd al te beslissen in de eerste helft.

Kans Oosterwijk
SVM-doelman Sander Heerink stond echter een aantal keren in de weg voor de groenhemden. Zo pareerde de doelman onder andere schoten van Melvin Ottens en Spelten. Diederik Oosterwijk had echter de grootste kans, maar alleen voor de doelman kon ook hij niet tot scoren komen.  SVM kreeg welgeteld één goede kans, maar deze inzet bleek een prooi voor doelman Stefan Viel.

Luuk Kenter (R) was drie keer trefzeker op aangeven van Jeffrey Spelten (Foto: Alle Oldenbeuving)

Niet in het slot
Het enige wat Borger zich kon verwijten was dat het de wedstrijd nog niet in het slot had gegooid en daardoor SVM nog altijd een kans had. Direct na rust was het dan ook het geval dat de thuisploeg weer in de wedstrijd zat dankzij een doelpunt van David Beimers. Er volgde een periode waarin het spel wat op en neer golfde zonder dat er noemenswaardige kansen werden gecreëerd. Borger kreeg naarmate de tweede helft wat meer ruimte en dat leverde ook een aantal kansen op, maar aanvallers Kenter en Spelten vonden opnieuw doelman Heerink op hun weg.

Panklaar
Een kwartier voor tijd was het echter wel raak en legde Spelten opnieuw de bal panklaar voor Kenter,  die daarmee voor de 1-3 zorgde. SVM poogde in het slot van de wedstrijd een alles of niets offensief en dat leverde in blessuretijd nog de 2-3 op. Ondanks de vele blessuretijd, die de overigens goed leidende scheidsrechter Blom bijtrok, kwam Borger niet meer in de problemen en boekte het een hele belangrijke overwinning. Door de overwinning staat Borger nu op 33 punten, maar is het met dit puntenaantal nog steeds niet veilig. Tussen plek vijf en plek elf is het verschil slechts vijf punten en plek elf betekent nacompetitie.  Volgende week speelt Borger thuis tegen Fit Boys, dat vijfde staat met 35 punten.