Geflatteerde nederlaag Gieterveen tegen Engelbert

Gieterveen hield lang stand, maar moest uiteindelijk toch zijn meerdere erkennen in Engelbert.

Door de nederlaag van Gieterveen is tegenstander vv Engelbert gepromoveerd naar de 3e Klasse. Tot een kwartier voor tijd leek het nog een zware dobber te worden voor de bezoekers nadat de thuisploeg helemaal niet onverdiend op een 1-0 voorsprong wist te komen. Na een enorm slotoffensief wisten de bezoekers de achterstand alsnog in een overwinning om te zetten, waarna de uitslag nog flink op liep. Al was dat enigszins geflatteerd.

Weinig grote kansen

In de eerste helft speelden beide ploegen op een behoorlijk niveau, zonder dat er nou hele grote kansen gecreëerd werden. In het begin had de thuisploeg misschien wel op voorsprong moeten komen, maar voorzetten van de gebroeders Nijhuis kwamen steeds net niet op de goede plek aan om tot score gebracht te worden. Caspers was het dichtstbij een goal, maar hij zag zijn kopbal tegen de lat terecht komen. De grootste kans was voor zowel Ramcharan als Wilte Nijhuis, die in een scrimmage vrijwel beide een vrije schietkans kregen, maar tegen elkaar aanschoten in plaats van in de goal. Vlak voor rust kwam Engelbert iets beter in de wedstrijd en kregen ze ook een aantal kansen. Otto kopte tevens uit een corner net over en Roede schoot uit een scrimmage tegen de paal.

Engelbert overloopt Gieterveen

Na rust kwam Gieterveen wat slechter aan voetballen toe en werd het gedwongen om meer op de lange bal te spelen. Ondanks dat beide ploegen weinig kansen kregen, was het uiteindelijk toch de thuisploeg die op voorsprong kwam. Uit een corner was het Ramcharan die de 1-0 tegen de touwen kopte. Hierna werd Engelbert gedwongen om nog offensiever te spelen en met de wedstrijd van donderdag in de benen werd het Gieterveen langzaamaan allemaal te machtig. Vooral op het middenveld werden ze overlopen, waardoor Engelbert al snel op gelijke hoogte kwam. Het was eerst Veenstra die tegen de touwen schoot en even later Otto die een voorzet van Rasterhoff tot goal promoveerde. In de slotfase, toen Gieterveen alles of niets speelde, waren het Hofstra en nog eens Veenstra die de score beslechten.

Tags:

  • Show Comments (0)

Je emailadres wordt niet gepubliceerd. Benodigde velden zijn gemarkeerd met *

Reactie *

  • naam *

  • email *

  • website

You May Also Like

Gasselternijveen verslaat PJC

Gasselternijveen won van PJC en blijft in de race voor nacompetitie.

Valthermond schrijft weer eens drie punten bij

Na het binnenhalen van de eerste periode belande Valthermond in een vormcrisis van jewelste ...

Westerwolde wint ook van SPW

Westerwolde is bezig aan een sterk seizoen. Nadat de eerste wedstrijd van het seizoen ...