Pekelder Boys stelt beslissing een week uit

pekelder-boys1Omdat de Pekelder Boys nog steeds niet veilig zijn, moest er dus worden gewonnen van nummer voorlaatst Zuidlaarderveen. De gastheren moesten echter winnen om van een degradatieplaats af te komen, dus een wedstrijd van groot belang. Pekelder Boys moest het doen zonder een aantal vaste krachten, want aanvoerder Ronnie Meijer, Willem Lammerts, Jorn Van Stiphout en Ben Becker waren door verschillende redenen afwezig.

Logische brilstand
In de eerste helft was het Zuidlaarderveen dat meer het idee wekte dat het er daadwerkelijk nog om gaat, want de ploeg voerde vanaf het begin de boventoon. De Pekelders kregen niet echt grip op de wedstrijd en waren te onrustig in balbezit, waardoor er alleen uit twee lange ballen kansen konden werden gecreëerd voor de gasten. Een schot van Koos Kuiper zeilde rakelings over en een voorzet van Ivanildo Eind werd bijna in eigen doel gekopt door een verdediger. Zuidlaarderveen kreeg aan de andere kant ook twee beste kansen op een voorsprong, maar twee keer had doelman Zuur een knap antwoord waardoor de brilstand bij rust een logisch vervolg was.

Voorsprong
In de tweede helft werd het meer een wedstrijd, want beide ploegen kregen het besef dat één doelpunt wel eens genoeg kon zijn vanmiddag voor drie punten. Pekelder Boys kroop wat meer uit haar schulp en ging verder van de goal afspelen. Dit leverde eigenlijk twee niet te missen kansen op voor Martin Schreuder. De aanvaller leek bij de eerste kans te schrikken, want zo ineens alleen voor de doelman schoot hij naast. De kans die hierna volgde redde de doelman. Toch viel de goal voor de gasten na knap doorzetten van de nog maar 16-jarige Jan Hoiting op de linksback: hij veroverde de bal met een strakke lage voorzet op Koos Kuiper, die er vervolgens alleen maar tegenaan hoefde te lopen om de voorsprong tegen de touwen te knallen.

Gelijkmaker
Zuidlaarderveen stelde hier de tweede helft weinig tegenover een kreeg niet of nauwelijks mogelijkheden. Toch viel de gelijkmaker: balverlies op het middenveld zorgde ervoor dat via een aantal schijven de bal belande voor de voeten van Kasto, die knap bij Kor Schreuder wegdraaide en via het been van Lars Roelfsema raak schoot, waardoor de eindstand hiermee een feit was.

Degradatiekraker
Volgende week zal de beslissing vallen in de onderlinge wedstrijd tussen Pekelder Boys en BATO. De Pekelder hebben het voordeel van het doelsaldo, wat betekent dat de thuisploeg volgende week genoeg heeft aan een gelijkspel om zich ook volgend seizoen vierdeklasser te noemen, weet BATO te winnen dan zal de nacompetitie beslissing moeten brengen. De ploeg van Hiske de Vries moet dus nog één keer volle bak, volgende week thuis tegen BATO.

Tags:

  • Show Comments (0)

Je emailadres wordt niet gepubliceerd. Benodigde velden zijn gemarkeerd met *

Reactie *

  • naam *

  • email *

  • website

You May Also Like

Fotoverslag: Ter Apel ’96 – SC Stadskanaal

In een derby die meer spannend dan goed was, hebben Ter Apel ’96 en ...

Mussel biedt koploper Angelslo goed partij

Mussel kreeg koploper SC Angelslo op bezoek. Na een tumultueuze eerste helft hoopten de ...

Onstwedder Boys niet langs laagvlieger

Onstwedder Boys heeft in de thuiswedstrijd tegen De Heracliden twee punten laten liggen. Na ...