Borger speelt zich definitief veilig tegen ONR

borgerBorger heeft zich op de voorlaatste speeldag van de competitie veilig gespeeld. Dat deed men op knappe wijze, want het won met 2-1 van ONR, dat nog in de race voor de titel was. Met hard werken en veel strijd werd uiteindelijk de overwinning over de streep getrokken, waarmee de groenhemden zich verzekerden van nog een jaar derde klasse. Voor ONR betekende de nederlaag dat de hoop op een eventuele titel was vervlogen.

Andere opstelling
Waar het een week geleden nog ijskoud was en er een pak sneeuw lag, zo bloedheet was het deze zaterdag op Sportpark De Drift. Met dik 26 graden, een felle zon en een zuchtje wind beloofde het vanmiddag een hete middag te worden. Voor Borger kon een punt vandaag genoeg zijn, voor de gasten uit Roden telden alleen de drie punten. Bij Borger waren een aantal wijzigingen door wat afwezigen dus zag de opstelling er weer wat anders uit dan voorgaande week, maar werd er wel weer in het vertrouwde systeem gespeeld.

Plotselinge gelijkmaker
De intenties van de Rodenaren bleken wel duidelijk aan het begin van de wedstrijd, want er werd direct druk gezet. Borger besloot vooral de lange bal te hanteren en vanuit daar druk te zetten, zodat de gasten moeilijk in het ritme konden komen. Het was dan ook vooral bikkelen geblazen deze middag en dat deed de thuisploeg dan ook. Wel was ONR de bovenliggende partij in het eerste half uur en voetbalde het wat gemakkelijker. Na een dik kwartier spelen kwamen de gasten op 0-1 via Leon Schievels, die knap binnenkopte uit een voorzet.  ONR kreeg daarna nog een aantal goede  mogelijkheden om op 0-2 te komen, maar bleek niet scherp genoeg in de eindfase. Borger had zelf nog niet veel gecreëerd, maar scoorde na een half uur spelen wel plots de gelijkmaker. Geklungel in de achterhoede van ONR werd op uitstekende wijze afgestraft door Luuk Kenter.

Blijdschap na een treffer van Luuk Kenter (Foto: Alle Oldenbeuving)
Blijdschap na een treffer van Luuk Kenter (Foto: Alle Oldenbeuving)

Hoofdrol Kenter
Na rust volgde eenzelfde spelbeeld al kreeg ONR het ook steeds moeilijker. De gasten kwamen maar niet in het ritme en Borger kon relatief eenvoudig overeind blijven.  Daarnaast speelde het ONR niet in de kaart, dat Hein Luinstra na een kwartier spelen in de tweede helft mocht inrukken. Luinstra beging opnieuw een domme overtreding op het middenveld, waardoor hij zijn tweede gele kaart kreeg voorgeschoteld. ONR wist dat het niet genoeg had aan een gelijkspel,  terwijl dit dankzij andere tussenstanden op de velden wel genoeg was voor Borger. ONR probeerde het wel, maar was niet bij machte om de defensie van Borger te slechten. De thuisploeg kreeg op het einde zelf meer ruimte voorin en dat leverde uiteindelijk zelfs de winnende treffer op. Kenter was opnieuw op snelheid zijn tegenstanders te snel af en schoot zijn ploeg definitief in veilige haven. Enig smetje voor de aanvaller was dat hij even later zelf nog met rood van het veld moest, nadat ook hij zijn tweede gele kaart kreeg voorgeschoteld. Na enkele minuten blessuretijd floot scheidsrechter Bulthuis af en gingen de handen bij Borger de lucht in en droop ONR gedesillusioneerd af.

Definitief veilig
Borger speelde zich definitief veilig en moet volgende week nog op bezoek bij SVN’69, dat nog niet helemaal veilig is. ONR kan zich gaan opmaken voor de nacompetitie voor promotie naar de tweede klasse.

Tags:

  • Show Comments (0)

Je emailadres wordt niet gepubliceerd. Benodigde velden zijn gemarkeerd met *

Reactie *

  • naam *

  • email *

  • website

You May Also Like

Goede eerste helft levert Titan drie punten op

Vooral door een sterke eerste helft heeft Titan drie punten overgehouden aan de eerste ...

SC Stadskanaal blijft verrassen in tweede klasse

SC Stadskanaal gaat als nummer twee de winterstop in. Na een zwaarbevochten overwinning op ...