SJSSJS heeft het seizoen met een overwinning afgesloten. Op eigen veld werd Willemsoord met 3-0 verslagen. De wedstrijd stond voor SJS vooral in het teken van het afscheid van een zestal spelers. Verder stond er weinig op het spel, aangezien de degradatie van SJS een feit is en Willemsoord al veilig gespeeld was.

Snel gevaarlijk
De harde wind speelde een belangrijke rol in de eerste helft. SJS had deze in de rug, terwijl Willemsoord er pal tegenin moest voetballen. Hier hadden de gasten erg veel moeite mee en niet zelden belandde een lange bal over de zijlijn. Wat dat betreft was het voor de thuisploeg een stuk prettiger voetballen. Aangezien Willemsoord veel ruimte weggaf achterin, waren veel diepe ballen al snel gevaarlijk. Het leverde SJS een aantal kansen op via Johan van Klinken, Kay Rijkens en Jasper Nomden, maar een doelpunt bleef uit. Via de gevaarlijke aanvallers Joris Kramer en Jappie Visser was Willemsoord wel dreigend en één keer kansrijk. Joris Kramer zag zijn inzet knap gekeerd worden door gelegenheidsdoelman Tom Timmer.

Publiekswissel
De tweede helft had de omgekeerde wereld moeten worden, aldus de defensie van Willemsoord. De lange ballen zouden dan wel aankomen. Echter, deze waren nu vaak te hard en belandde in de handen van Timmer of over de achterlijn. Na ongeveer een kwartier kwam SJS op voorsprong. Na een steekpass van Arno Sieders omspeelde Nick Oosting de doelman van Willemsoord. Op de achterlijn schoot hij via een verdediger binnen. Willemsoord ging op zoek naar de gelijkmaker, maar gaf hierbij erg veel ruimte weg. Vlak voor zijn publiekswissel draaide Van Klinken knap weg en schoot SJS naar een 2-0 voorsprong. Er waren daarna nog een tweetal kansen voor Simon Hidding, maar het slotakkoord was voor Kay Rijkens. Na een handsbal belandde de bal op de stip en Rijkens schoot gedecideerd raak.

Kay Rijkens maakte ... (foto's: Brigitte de Wijk)
Kay Rijkens maakte vanaf de stip de 3-0… (foto’s: Brigitte de Wijk)

Afscheid
Van de elf basisspelers die waren opgesteld, werd er na afloop van vijf spelers afscheid genomen. Spits Johan van Klinken hangt op 38-jarige leeftijd de schoenen aan de wilgen. Sinds jaar en dag was Van Klinken de gevreesde aanvalsleider van SJS. Met het doelpunt dat Van Klinken maakte tegen Willemsoord scoorde hij 154 doelpunten. Arno Sieders verruilt SJS voor Borger, dat uitkomt in de derde klasse. De verdediger speelde negen seizoenen voor het eerste elftal. Naast de vijf opgestelde spelers werd er afscheid genomen van Rob Groenewold. Groenewold, altijd voorop in de strijd, heeft helaas veel te weinig wedstrijden gespeeld door zware blessures. Zijn eerste doel is om volledig te herstellen. Emiel van der Vlag, Nick Oosting en Alex Moorlag hebben aangegeven te stoppen in het eerste elftal van SJS. Of en waar zij hun actieve carrière vervolgen, is nog niet bekend.

Tags:

  • Show Comments (0)

Je emailadres wordt niet gepubliceerd. Benodigde velden zijn gemarkeerd met *

Reactie *

  • naam *

  • email *

  • website

You May Also Like

Gehavend Titan wint van Sleen

Titan won van Sleen en is nog altijd ongeslagen dit seizoen.

Alteveer onderuit tegen Bellingwolde

Alteveer heeft geen potten kunnen breken tegen titelkandidaat Bellingwolde. De geel-zwarten gingen uiteindelijk met ...

Buinen lijdt nederlaag in Weiteveen

Het is Buinen niet gelukt om subtopper Weiteveense Boys op het eigen sportpark te ...