Valthermond verliest wedstrijd en doelman

logo_valthermondVier afwezige spelers en een wedstrijd waar voor Valthermond niets op het spel stond, behalve het voorkomen van blessures en gele kaarten is een slechte combinatie voor een goed resultaat. Die kwam er dus ook niet. ZNC behaalde de voor hun broodnodige overwinning. Met 4-0 was de thuisploeg te sterk voor het gehandicapte en op halve kracht spelende Valthermond. Het ontlopen van kaarten lukte wel, het voorkomen van blessures echter niet.

Harde botsing
Na zo’n twintig minuten spelen kwam doelman Erwin Timmer, die zijn uitstekende vorm van de laatste weken daarvoor al weer had bewezen, hard in botsing met ZNC-speler Jeroen Huizinga. Timmer belandde hard met het hoofd op het eveneens keiharde veld en was even van de wereld. Daarna klaagde de goalie over pijn in de schouder. Per ambulance werd de doelman naar het ziekenhuis in Winschoten gebracht. Na diverse onderzoeken mocht Timmer naar huis, maar het spelen in de nacompetitie lijkt een utopie.

Erwin Timmer en Jeroen Huizinga ontvangen eerste hulp na hun botsing... (foto: Bennie Schlimbach)
Erwin Timmer en Jeroen Huizinga ontvangen eerste hulp na hun botsing… (foto: Bennie Schlimbach)

Juiste afspiegeling
Vooral voor de pauze bakte Valthermond er bijna niks van en de 2-0 ruststand, doelpunten Emiel Staal en Joop Uuldriks, was een juiste afspiegeling van de krachtsverhoudingen. Na de thee drongen de bezoekers wel iets aan en creëerden de Monkers ook enkele honderd procent kansen, maar die waren niet besteed aan Dion van der Laan en Demy te Velde. Tussendoor counterde ZNC zich naar een verdubbeling van de score. Opnieuw Staal en Jordy Brust lieten de thuisaanhang juichen.

LSC 1890
Voor Valthermond staat nu de dubbele ontmoeting met het Sneker LSC 1890 op het programma. Aanstaande zondag komt LSC in Valthermond op bezoek, waarna donderdag 27 mei de return op het programma staat. Een toetje waarmee de equipe van Huizingh een uitstekend seizoen bekroonde. Na de promotie direct een vierde plaats opeisen en nacompetitie halen is een prima prestatie. In het seizoen 1994-1995 kwam Valthermond voor het laatst uit in de eerste klasse. In al die jaren daarna was de club nog nooit weer zo dicht bij het spelen op dat niveau.

Zandstra

Tags:

  • Show Comments (0)

Je emailadres wordt niet gepubliceerd. Benodigde velden zijn gemarkeerd met *

Reactie *

  • naam *

  • email *

  • website

You May Also Like

Stadskanaal laat Weiteveense Boys kansloos

Zoals bijna iedere week is het niet de vraag of SC Stadskanaal wint, maar ...

Vier op een rij voor SC Stadskanaal: 5-1 zege op Annen

Stadskanaal trok de goede vorm door tegen Annen en boekte alweer de vierde zege ...