alteveerHet is Alteveer niet gelukt de 2-1 achterstand die werd opgelopen in de thuiswedstrijd goed te maken. Alteveer verloor de return tegen Bargeres met 3-1 en blijft dus vierdeklasser. Alteveer had een wonder nodig om de finale om promotie te halen, helemaal gezien de personele problemen die trainer Nijgh kende. Naast de geblesseerde Roy de Wijk moesten ook de geschorste spelers Bryan Schenkel, Marcel Mik en René Meems toekijken.

Persoonlijke fouten
Toch leek het de eerste helft mogelijk om een goed resultaat te halen. De Alteveerders vochten voor elke meter en maakten het Bargeres erg moeilijk. Tot echte uitgespeelde kansen kwam het niet, maar Alteveer zat goed in de wedstrijd. Vlak voor rust kwam Bargeres op rozen te zitten. Twee persoonlijke fouten werden in een tijdsbestek van twee minuten afgestraft, met een 2-0 ruststand tot gevolg.

Alle registers open
Nijgh vroeg zijn spelers in de rust wat ze wilden. De spelers gaven aan vol gas te willen en een wonder te bewerkstelligen. Meteen na de aftrap ging Alteveer volle kracht vooruit. Na één minuut leverde dit het gewenste resultaat op. Een vrije trap van Ronald Veldkamp werd door Damien Sedda binnen gekopt. Dit bleek het sein voor Nijgh om alle registers open te trekken. Oudgediende Patrick Christiaans, normaliter spelend in de het derde, werd in de spits geposteerd en ook Bart Nieland werd ingebracht. Nieland, die het hele seizoen geblesseerd moest toekijken, had eerder die week zijn rentree gemaakt en Nijgh besloot de gok te nemen om hem te brengen.

Strafschopclaim
Alteveer ging met vier spitsen spelen en speelde elke bal diep. Een kwartier voor tijd resulteerde dit in een levensgrote kans voor Ray den Boef. Helaas wist den Boef de kans niet tot doelpunt te promoveren. Nauwelijks een minuut later ontstond er een scrimmage voor het doel waarbij een verdediger van Bargeres de bal met de hand raakte. Heel Alteveer claimde terecht een strafschop en ook de ‘neutrale’ grensrechter adviseerde de scheidsrechter een strafschop te geven. De leidsman sloeg dit advies in de wind en dupeerde Alteveer. Nauwelijks bekomen van deze tegenslag kreeg Alteveer een mokerslag te verwerken. Bargeres counterde razendsnel en maakte de 3-1. Hoewel er duidelijk sprake was van buitenspel, wilde de scheidsrechter hier ook niets van weten.

Verrassend Alteveer
Alteveer kwam deze tegenslag niet meer te boven en blijft zodoende vierdeklasser. Over twee wedstrijden bekeken is Bargeres de terechte finalist. Toch had het wonder van Alteveer er met een beetje geluk in gezeten. Het mocht echter niet zo zijn. Alteveer verraste dit seizoen vriend en vijand met een gedeelde derde plaats in de eindrangschikking. Scheidend trainer Nijgh maakte van de ploeg een enorme vechtmachine die menig tegenstander de stuipen op het lijf joeg. Voor de nieuwe trainer Rik Udema ligt er een mooie uitdaging om de ploeg nog verder door te ontwikkelen.

Tags:

  • Show Comments (0)

Je emailadres wordt niet gepubliceerd. Benodigde velden zijn gemarkeerd met *

Reactie *

  • naam *

  • email *

  • website

You May Also Like

Gieterveen start tweede periode met winst

Gieterveen heeft na de periodewinst van vorige week ook goede zaken gedaan in het ...

EEC onder de voet gelopen door WKE

Na drie wedstrijden op rij niet verloren te hebben, werd EEC gistermiddag overlopen door ...

Westerwolde zet concurrent aan de kant

In een wedstrijd die vooraf als ‘zes-puntenwedstrijd” kon worden gekarakteriseerd, zette Westerwolde zondagmiddag concurrent ...