Plichtmatig Stadskanaal ruim langs PJC

stadskanaal_JPGVoor SC Stadskanaal stond afgelopen zondag het bekertreffen thuis tegen het twee klassen lager acterende PJC op het programma. Op papier heet zo’n wedstrijd een makkie te zijn en worden er vaak veel doelpunten verwacht. Toch bleef het lange tijd 1-0 voor de blauwhemden en liep de score pas in de laatste twintig minuten op tot een 4-0 eindstand.

Regisseur keert terug
Ook trainer Rick Slor gokte op veel doelpunten en startte met maar liefst vijf aanvallend ingestelde spelers. Door het missen van een aantal spelers mocht eerstejaars senior Rick Hatzmann in de basis starten. Ook keerde regisseur Rodney Romney weer terug in het elftal.

Plichtmatig
Hatzmann was een lichtpuntje in een stroef lopend elftal. De jongeling verlegde een aantal keren goed het spel en zat overal goed bij. Een minpunt was dat hij na een kwartier al tegen een gele kaart opliep na een lichte overtreding. Hierdoor moest hij zich de rest van de wedstrijd inhouden. Hatzmann was ook betrokken bij het eerste doelpunt, nadat hij aan de rechterkant goed doorliep en een bal van Kevin Herder voor de goal legde. Romney gaf deze bal door op de doorgelopen Herder die de 1-0 binnen tikte. Verder speelde de thuisploeg veel te plichtmatig en was slordig in de eindpass, waardoor ook de kansen de eerste helft op één hand te tellen waren. PJC kwam echter niet verder dan een vrije bal die over ging.

Laatste kwartier
De tweede helft ging eigenlijk op dezelfde voet verder als de eerste helft. Ook opnieuw waren er weinig kansen, waarvan Jeffrey Bakker de grootste had. Zijn kopbal, op aangeven van Roy Feiken, ging echter net over. Met nog een kwartier te spelen viel alsnog de 2-0. Ditmaal kopte Denny Feiken raak uit een corner van broer Roy. Laatstgenoemde zorgde zelf voor de 3-0 nadat hij een afgeslagen corner vanaf ruim twintig meter fantastisch binnen schoot.

Volgens verwachting
Het slotakkoord was voor Bakker, die alsnog zijn goaltje mee pikte: 4-0. Voor Stadskanaal dus een prima start van de beker, wat ook verwacht mag worden. Met het oog op de competitie zal het voor de Knoalsters echter wel beter moeten. Tot die tijd volgen er nog twee bekerwedstrijden, dinsdagavond tegen vierdeklasser Pekelder Boys en zondag tegen vijfdeklasser Gasselternijveen.