Gieterveen pakt de draad weer op

GieterveenNa de zeperd van vorige week was het voor Gieterveen zaak om de goede vorm weer terug te vinden op bezoek bij DWZ. Tegen Wedde werd de knappe reeks van twaalf ongeslagen wedstrijden op rij abrupt gestopt door een 0-5 nederlaag. Gieterveen begon de wedstrijd wervelend. DWZ bleek veel moeite te hebben met de druk op het middenveld en de snelheid van de vleugelspelers. Vooral Rideon de Vries, die door verschillende schorsingen op het middenveld mocht beginnen, speelde erg sterk.

Dubbele voorsprong
Het eerste doelpunt kwam ook op naam van De Vries. Routinier Drent stuurde Jerremy Weerts weg met een dieptebal. Met een simpele breedtepass kon De Vries in staat gesteld worden om vrij in te schieten: 0-1. Niet veel later was het al 0-2. Een steekpass van de Vries werd door Niek Drent op waarde geschat. Met een fraaie schuiver werd de keeper opnieuw verschalkt. DWZ had erg veel moeite om onder de druk uit te komen, al hadden ze met een beetje meer scherpte zelf ook het doel kunnen vinden. Door slordigheden kwamen spitsen Hut (naast en tegen de keeper) en Bijl (over) een paar keer gevaarlijk in de buurt van het vijandelijke doel.

Penaltystip
Aan de andere kant van het veld waren echter de meeste kansen te noteren. De Vries werd langs de rechterzijde weggestuurd en leverde een voorzet op maat. Bert Kupers rondde beheerst en ietwat gelukkig af met de borst: 0-3. Weerts had voor rust twee keer de kans om zelf op het wedstrijdformulier te komen, maar verder dan een gevaarlijk schot voorlangs en een vrije kopbal over het doel kwam hij niet. Wel kon DWZ nog een doelpunt bijschrijven. Een overtreding van mandekker Mulder werd, ondanks dat de overtreding ver buiten het strafschopgebied werd gemaakt, op de penaltystip gelegd. Willem Jager liet keeper van Dijken kansloos: 1-3.

Maatregelen
De tweede helft leverde hetzelfde spelbeeld op als de eerste. Gieterveen was de bovenliggende partij en ondanks dat het spel minder sterk was dan in de eerste helft, gaf het nu ook minder kansen weg. Weerts en Drent waren een plaag voor de verdediging en het had via verschillende spelers al snel de score kunnen uitbreiden. DWZ leek zich neer te leggen bij een nederlaag en wilde koste wat kost de score beperken. Hierbij werden maatregelen uit de kast getrokken die niet op een voetbalveld thuis horen. Zo kon Weerts een aanslag van Ricardo Kruize maar net ontlopen en werd de wedstrijd beëindigd nadat De Vries een schop in de zij kreeg op het moment dat de bal niet in de buurt was. De scheidsrechter stond met de rug naar het voorval, maar voelde de sfeer goed aan om hierop maar te fluiten voor het eindsignaal. Tussendoor had Niek Drent de eindstand nog op 1-4 gezet. Na wederom goed breed leggen van Weerts kon Niek Drent na twee keer schieten de bal uit het net vissen.

Terecht
Een meer dan terechte uitslag voor de bezoekers, waarbij de score hoger had moeten uitvallen. Volgende week staat een wedstrijd tegen PJC op het programma, dat de laatste tijd ook goed presteert. In de heenwedstrijd dit seizoen werd de 0-3 ruststand in de tweede helft verspeeld en werd de einduitslag uiteindelijk nog 3-3. Kortom, de behoefte van iets van eerherstel is aanwezig.