Alteveer met duidelijke cijfers langs Damacota

alteveerAfgelopen zaterdag begon ook voor Alteveer het bekertoernooi. Na zonder veel succes een aantal oefenwedstrijden te hebben gespeeld, ging het nu dan om de punten. Tegenstander in de eerste wedstrijd was zaterdagploeg Damacota. Hoewel de Pekelders een voorsprong namen, wisten de geel-zwarten de winst mee naar huis te nemen: 1-4.

Te laag tempo
Alteveer begon te slap aan de wedstrijd, waardoor Damacota de bezoekers onder druk kon zetten. Dit resuteerde echter niet in grote kansen. Deze kans kwam er na ongeveer tien minuten spelen wel: de Pekelders mochten een strafschop nemen, welke ook werd benut. Na de goal was het vooral Alteveer dat balbezit had. Echter was het baltempo veel te laag waardoor er weinig kansen werden gecreëerd. Langzaamaan voerde Alteveer de druk op, wat resulteerde in de gelijkmaker: een eigen doelpunt van Damacota.

Schenkel schiet raak
Na een half uur spelen moest Patrick Christaans de strijd staken nadat hij in duel een flinke tik op zijn ribben had gekregen. Hij werd vervangen door nieuweling Ramon Jansen, die overgekomen van Noordster. Vlak voor rust kwam Alteveer op voorsprong. Door goed druk zetten van Bryan Schenkel kon hij doorlopen richting de keeper, waarna hij de bal beheerst tegen de touwen schoot.

Voorsprong uitgebouwd
Na rust kwam Alteveer beter en beter in de wedstrijd. Er werd sneller druk gezet en het baltempo werd opgeschroefd. Meteen na rust resulteerde dit in een aantal grote kansen voor Alteveer. Deze gingen er echter nog niet in. Uiteindelijk wist Roy de Wijk, terugkerend van een blessure, het net wel te vinden waardoor de voorsprong opliep naar 1-3. Alteveer bleef voetballen en al snel werd het 1-4 door een goal van Rudy Akpinar. In het restant van de wedstrijd mocht ook de eveneens van Noordster afkomstige Rudy Wortelboer zijn debuut maken voor Alteveer.

Tags:

  • Show Comments (0)

Je emailadres wordt niet gepubliceerd. Benodigde velden zijn gemarkeerd met *

Reactie *

  • naam *

  • email *

  • website

You May Also Like

Musselkanaal weet nu ook wat winnen is

Het Musselkanaal-publiek heeft er lang op moeten wachten, maar in de zesde wedstrijd van ...

Musselkanaal en Ter Apel ’96 spelen gelijk

De buren Musselkanaal en FC Ter Apel '96 hebben zondagmiddag keurig de punten verdeeld. ...