Stadskanaal heeft probleemloze middag in Gasselternijveen

g-sVoor Stadskanaal stond op sportpark De Hunze de wedstrijd tegen Gasselternijveen op het programma. In het verleden was dit vaak een derby met aan elkaar gewaagde ploegen op een hoger niveau. Nu was op voorhand de winnaar al bekend en was alleen de vraag nog met hoeveel Stadskanaal zou winnen. Met dank aan keeper Bies van Gasselternijveen bleef het bij 0-7.

Gangmaker Hatzmann
Stadskanaal begon deze keer met Jeffrey Bakker in de spits en ook eerstejaars senior Rick Hatzmann startte weer in de basis. Bakker schoot de bal na vijf minuten al in het net, na een pass van de goed doorgelopen Hatzmann. De jongeling zat goed in de wedstrijd en was samen met Pascal Kok de gangmaker van Stadskanaal. Ondanks een schot op de lat van Bakker, was het voor het publiek even wachten op de tweede Knoalster treffer. Regisseur Rodney Romney kreeg hiervoor de uitgelezen mogelijkheden, maar hij zag zijn strafschop gestopt worden door keeper Rolf Bies.

Bies sta in de weg
Twee minuten later maakte Bakker alsnog de 0-2. Ondanks een paar grote kansen, waarbij de deklat, maar met name doelman Rolf Bies een sta in de weg was, duurde het tot enkele minuten voor de rust voordat de volgende goal viel. Roy Feiken kwam goed door op links en bracht Kevin Herder in stelling. Laatstgenoemde raakte eerst de paal, maar frommelde de bal alsnog de goal in: 0-3.

Koppende Ramcharan
Het eerste kwartier na rust werd er zomeravondvoetbal gespeeld en was het wachten op een opleving. Gasselternijveen kwam nog steeds niet in het stuk voor en bleef maar tegenhouden. Terwijl Sten Vos al klaar stond om Herder af te lossen, maakte Herder alsnog de 0-4 en kon hij met een goed gevoel het veld verlaten. Ook Van der Goot kwam het veld in en beide wissels deden gelijk van zich spreken. Van der Goot gaf met een sublieme steekpass de bal aan Vos die voorgaf op de derde invaller Ramcharan, die de bal binnen kopte: 0-5. Een paar minuten later kopte Ramcharan opnieuw een corner binnen van Vos: 0-6. En niet veel later was het Vos zelf die de 0-7 tegen zijn oude club binnen schoot.

Ander kaliber
Voor Stadskanaal betekent de winst een ronde verder, maar door de zwakte van de tegenstanders weten de blauwhemden niet waar ze staan. Voor de blauwhemden staat zaterdagavond de uitwedstrijd tegen Ter Apel ’96 op het programma en zal het voor de ambitieuze ploeg uit de derde klasse C een wedstrijd van een heel ander kaliber worden. Voor Gasselternijveen staat zondag de derby thuis tegen GKC op het programma.