Valthermond bij goede generale repetitie onderuit

logo_valthermondOp sportpark ‘De Meent’ stond afgelopen zondag de laatste bekerwedstrijd tussen Valthermond en SVBO op het programma. Hoewel de Mondkers het meeste recht hadden op de overwinning, waren het de Barger-Oostervelders die er mee aan de haal gingen. De Wet van Murphy speelde hierin een hoofdrol.

Koelbloedige Gennissen
In de beginfase van de wedstrijd ging het gelijk op. Beide teams kregen een aantal kleine mogelijkheden, maar wisten nog niet tot scoren te komen. Toch kwam Valthermond na iets meer dan twintig minuten op een 1-0 voorsprong. Demy te Velde slingerde met één van zijn bekende slaloms het zestienmetergebied van SVBO binnen en werd onrechtmatig onderuitgehaald: penalty. Deze werd door Theo Gennissen koelbloedig binnengeschoten.

Meijers rood
De blauw-witten drukten door en leken op een 2-0 voorsprong te komen, maar deze werd afgekeurd nadat de grensrechter zijn vlag de lucht in had gestoken wegens buitenspel. In plaats van een marge van twee kwam niet veel later de 1-1 op het scorebord. In de tussentijd werd Tom Meijers nog van het veld gestuurd wegens het neerhalen van een doorgebroken speler.

Doelpunt geannuleerd
De tweede helft was Valthermond, ondanks een mannetje minder, nog steeds de bovenliggende partij. De Barger-Oostervelders werden af en toe helemaal scheel getikt en mochten dan ook blij zijn dat de Mondkers niet uitliepen naar een grote voorsprong. Edwin Drenth leek de blauw-witten naar een verdiende 2-1 voorsprong te schieten, maar voor de leidsman bleek het niet voldoende dat de bal een halve meter achter de doellijn belandde.

Wet van Murphy
Dat de Wet van Murphy aan de orde was, bleek kort daarna: een schot van ongeveer 35 meter was houdbaar voor Erwin Timmer, maar de doelman verkeek zich hierop en liet de bal door de vingers glippen. Zo kwam SVBO een kwartier voor tijd op een 1-2 voorsprong. Hierna zakte de moed in de schoenen bij de ploeg uit Valthermond en niet veel later lagen de 1-3 en de 1-4 ook in het netje.

Generale
Een geflatteerde overwinning voor de Barger-Oostervelders. Voor Valthermond, ondanks de 1-4 nederlaag, een prima generale voor de start van de competitie zondag: thuis tegen het Coevorder Raptim.

Zandstra

Tags:

  • Show Comments (0)

Je emailadres wordt niet gepubliceerd. Benodigde velden zijn gemarkeerd met *

Reactie *

  • naam *

  • email *

  • website

You May Also Like

Buinen wint streekderby van De Treffer ’16

Buinen boekte een overwinning in de streekderby tegen De Treffer '16 en blijft zo ...

Valthermond revancheert zich

Valthermond had wat recht te zetten na de 10-2 oorwassing tegen Zuidlaren. Zwartemeerse Boys, ...

Mussel ruim langs concurrent Veendam 1894

Na twee oefenwedstrijden in de winterstop is Mussel de tweede competitiehelft uitstekend begonnen. De ...