Jordy Veninga: “Ter Apel ’96 wordt zaterdag voor het eerst getest”

ta-96Al in het eerste weekend van de nieuwe competitie staat er een mooie Kanaalstreek-derby op het programma. Want in de achterliggende jaren hebben de wedstrijden tussen Ter Apel ’96 en SC Stadskanaal het nodige spektakel gebracht. Zo leverden de twee onderlinge ontmoetingen in het vorige seizoen niet minder dan drie rode kaarten op en kende vooral de vorige editie in het grensdorp een verhitte eindfase. Overigens hing het spelen van de derby tussen rood en blauw lange tijd aan een zijden draadje. FC Kanaalstreek sprak met Jordy Veninga: “Dit seizoen gaan we veel meer zekerheid inbouwen, zodat we eerder zeker zijn van lijfsbehoud.”

Jasje uit
Want dat is volgens de 22-jarige speler van Ter Apel ’96 de doelstelling: “We hebben een erg smalle selectie. De kans is erg groot dat we in de loop van het seizoen een beroep moeten gaan doen op spelers uit het tweede elftal en de A-junioren.” Met het vertrek van sterkhouders als doelman Brian de Jonge, Patrick Bults en Roy Hooiveld heeft de ploeg van Veninga kwalitatief ingeleverd. Helemaal omdat er geen nieuwe spelers verwelkomd konden worden. 

Vlekkeloos
Veninga, die altijd in de kleuren van Ter Apel ’96 speelde, heeft ondanks de leegloop wel vertrouwen  in het nieuwe seizoen: “We hebben een nieuw systeem en dat werkt tot nu toe aardig goed. Daarbij moet ik wel noemen dat de tegenstanders waar we in de voorbereiding tegen hebben gespeeld van een ander kaliber zijn dan de ploegen die we in de competitie treffen.” De voorbereiding verliep, mede door de keuze van tegenstanders, vlekkeloos met alleen maar overwinningen en slechts één tegentreffer voor de grensdorpbewoners, die zaterdagavond direct worden getest.

Jordy Veninga gooit hem 'over de hele' tegen Gieterveen...
Jordy Veninga gooit hem ‘over de hele’ tegen Gieterveen…

Uitschakelen
Met name Veninga zal aan de bak moeten, want de in Ter Apel woonachtige verdediger zal de buren uit Stadskanaal van het scoren af moeten houden: “In het verleden heb ik regelmatig als spits gespeeld, maar nu word ik al langere tijd in de verdediging opgesteld.” In die rol treft Veninga volgens hem één van de titelkandidaten van de derde klasse C: “Ze hebben een sterk team, met daarin qua individuele kwaliteiten nog een aantal uitschieters. Wanneer het ons lukt om die mannen uit te schakelen dan maken we kans op een resultaat. Maar we gaan het er ongetwijfeld lastig mee hebben!”

Titelkandidaat
Afsluitend vragen we de recent afgestudeerde pakketbezorger een voorspelling te doen van het verloop van de competitie waarin hij met zijn ploeg uitkomt: “Behalve Stadskanaal zie ik ook Gieten als titelkandidaat. Vorig jaar deden zij het al heel goed en nu hebben ze zich ook nog versterkt, dus tussen die ploegen zal het gaan, vermoed ik. En wat Ter Apel betreft? “Wij weten dat we hard moeten werken voor de punten, dus dat gaan we doen. Te beginnen tegen Stadskanaal!”

Ofichem

 

Tags:

  • Show Comments (0)

Je emailadres wordt niet gepubliceerd. Benodigde velden zijn gemarkeerd met *

Reactie *

  • naam *

  • email *

  • website

You May Also Like

Erik Broesder: “Supporters verwachten van ons dat we buffelen”

IJs en weder dienende beginnen de voetbalclubs uit de Kanaalstreek in het weekend van 24 ...