Onstwedder Boys kent uitstekende start

onstwedder_boysOnstwedder Boys is het seizoen uitstekend begonnen door met 0-4 te winnen bij De Heracliden. De ploeg uit Uithuizermeeden acteerde twee jaar geleden nog in de tweede klasse, maar moet het nu na twee degradaties op rij doen met een plekje in de vierde klasse. Rutgert Tipker was in de openingswedstrijd de grote man aan de Onstwedder kant: hij wist drie keer te scoren in de wedstrijd die met 0-4 werd gewonnen.

Vroeg juichen
Er kon al na twee minuten gejuicht worden door de altijd aanwezige Onstwedder aanhang. Een hoekschop van Peter Orsel werd door Chris Strockmeijer binnengeschoten: 0-1. In het restant van de eerste helft bleven de Onstwedders domineren. Kansen voor de gastheren waren er nauwelijks en als het doel gevonden werd, dan stond sluitpost Wouter Spaans paraat. Na iets meer dan een half uur spelen verdubbelde Onstwedder Boys de score. Peter Orsel zette Rutgert Tipker vrij voor de keeper en oog in oog met de keeper faalde hij niet. Nanne Huiges had er kort voor rust nog 3-0 van kunnen maken, maar zijn schot miste richting.

Tipker hattrick-held
De tweede helft liet hetzelfde spelbeeld zien. Onstwedder Boys beheerste de wedstrijd, maar toch duurde het lang voordat de wedstrijd definitief in het slot werd gegooid. Zo verzuimden Peter Orsel en Gerben Meems om de score verder op te bouwen. Er waren zeventig minuten gespeeld toen Rutgert Tipker zijn tweede van de middag kon noteren. Een strakke voorzet van Gerben Meems binnenwerken bleek een koud kunstje voor Tipker. Tien minuten later was het weer raak. Invaller Jelle de Vries schudde twee tegenstanders van zich af en liet zien niet zelfzuchtig te zijn. Oog in oog met de doelman legde hij breed, waardoor Tipker zijn hattrick kon completeren. 

Koppositie
Met deze 0-4 overwinning is Onstwedder Boys het seizoen uitstekend begonnen. De Onstwedders gaan samen met Poolster, dat met 0-4 van SJS wist te winnen, aan de leiding in de vierde kalsse E. Volgende week wacht een thuiswedstrijd tegen HS ’88, een ploeg die ook haar eerste wedstrijd wist te winnen.

Tags:

  • Show Comments (0)

Je emailadres wordt niet gepubliceerd. Benodigde velden zijn gemarkeerd met *

Reactie *

  • naam *

  • email *

  • website

You May Also Like

Alteveer kan FVV niet stoppen

Alteveer is er niet in geslaagd om te stunten tegen de nog zonder puntverlies ...

Onstwedder Boys in extremis langs SJS

Onstwedder Boys won in extremis van SJS en trok zo de eerste Kanaalstreekderby naar ...

Historische overwinning voor Gieterveen

Gieterveen boekte zondagmiddag een historische overwinning tegen DWZ. De 10-0 einduitslag was namelijk de ...