Jelmer Valk vier keer trefzeker voor SPW

SPWSPW heeft na het gelijkspel van vorige week een klinkende overwinning behaald op BNC. Op het eigen sportpark bleken de blauwhemden zeer effectief en werd er met 6-1 gewonnen. Jelmer Valk, afgelopen zomer over gekomen van Gasselternijveen, scoorde deze middag maar liefst vier keer.

Lange bal
De basisopstelling van SPW was op enkele plaatsen gewijzigd vanmiddag, wat gelijk de kracht weergeeft van de ruime selectie waarover Henry Meijerman kan beschikken. De thuisploeg begon echter niet al te scherp aan de wedstrijd en men had moeite het tempo te bepalen. Er werd veel de lange bal gespeeld, waar BNC geen moeite mee leek te hebben. Trainer Meijerman liet zich dan ook gelden langs de zijlijn om zijn manschappen bij de les te krijgen. Veel leek dit niet uit halen, want BNC zorgde via standaardsituaties voor een aantal hachelijke momenten voor het doel van SPW.

Valk trefzeker
Tot scoren kwamen de Finsterwolders echter niet en aan de andere kant werd de ban gebroken door Jelmer Valk: 1-0. Hij was vorige week nog wat ongelukkig in de afronding, maar hier bleek hij deze middag totaal geen last van te hebben. Diezelfde Valk was ook verantwoordelijk voor de tweede Knoalster treffer en Rodan Farell zette zijn ploeg nog voor rust op 3-0 na een goed schot.

Jelmer Valk (9) na één van zijn vier treffers... (foto: v.v. SPW)
Jelmer Valk (9) na één van zijn vier treffers… (foto: v.v. SPW)

Subtiel balletje
Waar SPW in de eerste helft voornamelijk de lange bal speelde, werd er na de rust beter gevoetbald. Het balletje ging soepel rond en de score werd door Jelmer Valk opgevoerd naar 4-0. BNC wist nog wel tegen te scoren, maar het was rechtsback William van der Sluis die de marge wist te herstellen. Hij was deze middag goed op dreef en nadat hij al meerdere assists had afgeleverd zorgde hij zelf met een subtiel balletje over de keeper voor de 5-1. Richting het einde van de wedstrijd wist Jelmer Valk zijn productie nog op vier te brengen en zodoende was de eindstand 6-1. Qua voetbal hield het vanmiddag niet over, maar uiteindelijk tellen de drie punten en heeft het publiek maar liefst zeven goals gezien.

Tags:

  • Show Comments (0)

Je emailadres wordt niet gepubliceerd. Benodigde velden zijn gemarkeerd met *

Reactie *

  • naam *

  • email *

  • website

You May Also Like

Westerwolde boekt belangrijke overwinning op Zuidlaarderveen

Na een serie van zes nederlagen op rij boekte Westerwolde zondagmiddag in en tegen ...

Buinen troeft GKC af

De Kanaalstreek-derby tussen GKC en Buinen is gistermiddag gewonnen door de gasten. Door een ...